CP3 by Basketball Totaal

Hoofdprijs voor An Wauters in Charleroi

wauters tijdelijk
In een adembenemende ambiance voor 6500 betalende toeschouwers en met een perstribune vol supporters, waaronder uw eigen reporter, heeft Villeneuve d’Asq de hoofdprijs gepakt. Na een 53-73 overwinning ging de Cup naar de Francaises met An Wauters.

In het eerste kwart kon Castors meekomen tot 9-9 waarna er ineens een deksel op de Franse basket komt te liggen. Zowel open schoten als drives of vrije worpen worden lastig, en zo kunnen de Fransen, die zelf wel dicht bij de ring van de Belgische kampioen kunnen komen uitlopen naar 11-21.

Een klein opstootje aan het begin van het vierde kwart lijkt de thuisploeg weer vuur te geven. Ineens loopt het gat terug, en het talrijke publiek (6500 man!) keert zich tegen de Belgische diva Ann Wauters. Die wordt zelfs gewisseld, en Braine neemt het heft over. Een driepunter van Merike Anderson brengt de thuisploeg weer binnen de veilige marge van vier punten: 26-28. Twee vrije worpen van Steinberga later is het weer gelijk.  Toch gaat Lille met voorsprong rusten want het slotaccoord is voor de Francaises die breder aanvallen en bij rust zeven speelsters al hebben zien scoren. Bij de Belgen is het vooral Trahan die aan het eind van de aanval staat: 16 punten en 8 rebounds halverwege. Merike Andersson heeft er 5 bij rust, en Marjorie Carpreaux tekende al voor zes assists.

Het derde bedrijf openden de francaises weer sterker dan de Belgische topploeg. Bij een kwartstand van 2-7 in Belgisch nadeel vlucht de technische staf van de thuisploeg in een time out. De Franse supporters hebben er dan weer alle hoop in. Zeker als Brémont dan een drietje aan laat tekenen en even later ook Gomis weer van buiten raakschiet. Ineens is het 33-49 en wordt het tijd om te toveren. De magische sfeer in de Castorsdome wordt met name door de Franse supporters in stand gehouden. Het omlijstende programma staat als een huis. Ook de Franse verdediging staat als een huis en langzaam vallen de Belgische supporters dan stil.  36-56 na dertig minuten.

Nog even komt er hoop in de Blegische harten als Carpreaux haar ploeg op sleeptouw neemt met wat individuele acties, maar de Francaises zijn gewoon beter, en beginnen vier minuten voor tijd al een beetje met feestvieren.  Het gat is gemaakt, en wat Braine, toch de makkelijkst scorende ploeg in de competitie probeerde, er komt geen normale aanval uit de vingers. In het laatste kwart dringt Villeneuve niet meer aan, en Castors krijgt het gat niet meer kleiner. Eindstand: 53-73 waarmee de ploeg van An Wauters (13-10) het verschil uit de eerste wedstrijd ruimschoots goedmaakte.

Topscorers:
Braine: Mestdagh 9, Trahan 21 punten 12 rebounds; Carpreaux 13 punten 6 assists;
Villeneuve: Mahoney 17, Bremont 8 punten 8 rebounds 6 assists, Gomis 10; Wauters 13 punten 10 rebounds.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.