CP3 by Basketball Totaal

Hoofddorp te sterk voor dames Green Eagles

HOOFDDORP – De tegenstander van deze zaterdag was Hoofddorp. Het team heeft dit seizoen weinig gewonnen maar was de
Eagles al eerder de baas. Deze zaterdag waren de dames uit Maassluis echter gebrand om een beter resultaat neer te zetten. Na twee weken trainen en dus een wedstrijdvrij weekend was iedereen er klaar voor.

De wedstrijd startte goed. Na enkele minuten kwamen de Eagles in hun spel en werd er goed samengespeeld tussen de kleinere speelsters en de lange dames. Mirjam van Rijn en vooral Suzanne van Driel kwamen goed in positie en scoorde enkele mooie ballen.

Met een stand van 20-30 leek de wedstrijd echt de goede kant op te gaan maar vlak voor rust kwam Hoofddorp met een score en bonus en nog een score dichterbij aangezien de Eagles met enkele turnovers hier niets tegenover wisten te zetten. Zo glipte net voor de rust het momentum toch nog weg.

In de rust herpakte de dames zich en met fris spel werd het gat gelijk gehouden. Er was echter ook het derde kwart dat de dames, na goed verdedigend werk van de hele ploeg, weer op een gaatje van tien punten kwamen, maar ook deze werden door enkele slordige en/of verkeerde keuzes in de aanval van de Eagles teniet gedaan. Toch bleef het gat van vijf in stand en met minder dan twee minuten te gaan was het de goede kant op aan het gaan. Dat was echter het moment dat er zoveel dingen verkeerd gingen dat er toch nog verloren kon worden. Maar twee van de acht vrije worpen raak schieten, een twee tegen nul aanval niet afronden, een vergissing in het aantal seconden te spelen, alles liep verkeerd. Een zo goed als gewonnen wedstrijd liep zo uit de handen en voor de Eagles er erg in hadden was een redelijk goede pot basketbal die, ondanks de te vele gemiste kansen om het eerder te beslissen, gewonnen had moeten worden verloren.

De kater bij de ploeg was voelbaar, echt zonde. In een wedstrijd waar Suzanne gedeeld met Willeke Bruins topscoorder werd met 16 punten maar ook zeker dubbele cijfers rebounds had, was de overwinning zo dichtbij. Het bleef bij 53-52. Na 39 minuten voor gestaan te hebben.

Op naar volgende week om, met frisse moed, in Amsterdam een goede wedstrijd te spelen en dit verlies recht te zetten­­­.

Bron: http://Www.greeneagles.nl

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.