CP3 by Basketball Totaal

Hoge Amsterdamse onderscheiding voor Ton Boot

Ton_Boot

[Persbericht]

De Amsterdamse wethouder sport Eric van der Burg heeft vandaag basketballicoon Ton Boot geëerd met een hoge Amsterdamse onderscheiding. Boot kreeg in de ambtswoning van burgemeester Eberhard van der Laan de Frans Banninck Cocq penning uitgereikt voor zijn grote verdiensten in het Nederlands basketball.

Het eerbetoon was aangevraagd door een keur van ex-basketballinternationals, die ook bij de plechtigheid aanwezig waren.

Ton Boot viert op 16 oktober van dit jaar zijn 75ste verjaardag. Het Amsterdamse eerbetoon mag dan ook worden gezien als een oeuvreprijs. Boot werd in zijn lange loopbaan 19 keer landskampioen (vijf keer als speler, 14 keer als coach) en geldt als een autoriteit op het gebied van coaching en groepsprocessen. De Volkskrant riep hem in 2000 uit tot ‘Coach van de Eeuw’. Bij de basketballers werd Boot zeven keer uitgeroepen tot ‘Coach van het jaar’. Die titel viel hem in 2004 ook ten deel namens NOC*NSF. Boot is de enige Nederlandse coach die met een Nederlandse club doordrong tot de finale van een Europacuptoernooi.

Foto: Plazilla.com

Tekst: http://www.oranjebasketball.com

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.