CP3 by Basketball Totaal

Hoe is het met …….

Hoe is het met Johan Kuijper? De oud speler van Demon Astronauts en ZZ Leiden is een aantal jaren geleden gestopt. Tijd om met de populaire Leiden speler een interview te maken hoe het met hem gaat.

In de rubriek hoe is het met zoekt iBasketball oude spelers op uit de basketballwereld.

Onze openingsvraag is dus altijd:
Hoe is het nu met Johan Kuijper?

“Het gaat goed met me. Ik woon nog steeds in Amsterdam, heb een leuke baan en ben net op vakantie in Griekenland geweest”.

Wat doe je tegenwoordig in het dagelijkse leven?

“Ik ben werkzaam als accountmanager vastgoedfinanciering”.

kuijper

Geef je zelf nog trainen of ben je bij een club betrokken en zo ja welke en wat doe je daar?

“Ik doe eigenlijk helemaal niets meer op sportief gebied. Ik wil misschien over een paar jaar een actieve rol bij een club of sportorganisatie vervullen, maar richt me op dit moment op mijn carrière bij de bank”.

Speel je zelf op dit moment nog?

“Nee. Ik neem me vaak voor mee te trainen bij een team in Amsterdam, maar moet bekennen dat ik dit iedere keer weer uitstel”.

Je bent zelf ook een uitstekende golfer. Welke handicap heb je gehad of heb je nog? Hoe kom je aan zoveel balgevoel?

“Ik heb laatst voor het eerst in twee jaar weer gegolft en ik haal het niveau van vroeger (handicap 5) bij lange na niet meer. Ik weet ook niet of ik zoveel balgevoel heb. Mijn ouders stimuleerden me van jongs af aan te sporten en balsporten vond ik gewoon veel leuker dan bijvoorbeeld duursporten”.

Je bent begonnen in Amsterdam als professioneel en daarna overgestapt naar ZZ Leiden. Amsterdam staat bekend als een harde school en Leiden als wat familiair. Wat kan jij je herinneren van de verschillen tussen de clubs?

“Het publiek was voor mij het grootste verschil. Leiden heeft een fanatieke en sympathieke aanhang. Ik kom nog maar weinig in Leiden, maar voel toch nog een sterke band met deze stad. Dat zal toch echt door de mensen komen die ik daar heb mogen leren kennen”.

Wat zijn de allerbeste spelers, waar je ooit mee gespeeld hebt?

“Teddy Gipson. Ik zie het nog steeds als een voorrecht met hem op het veld te hebben gestaan”.

Je hebt geen interlands gespeeld voor Nederland terwijl je wel was uitgenodigd. Waarom ben je daar nooit op ingegaan?

“Moeilijke vraag. Ik vond het belangrijker blessurevrij aan het nieuwe clubseizoen te beginnen dan met blessures door te trainen bij een voorselectie Nederlands Team”.

Zoals je wellicht weet is er een soap geweest rondom het terugtrekken van het Nederlands mannenteam voor de EK kwalificatie. Gelukkig is dat weten te voorkomen door geldschieters, maar het is natuurlijk niet best gesteld als de bond het vlaggenschip moet terugtrekken. Wat is jouw mening hierover?

“Ik was zeer verbaasd toen het Nederlands Team teruggetrokken werd. Ik had eerlijk gezegd nooit met die mogelijkheid rekening gehouden. Een mening hierover ventileren zou nogal pretentieus van me zijn, aangezien ik niet over de benodigde achtergrondinformatie beschik”.

Na teleurstellende cijfers van de NBB vorig seizoen lijkt het tekort wederom ruim 800.000 groter. Wat denk jij dat er moet gebeuren nu?

“Ja, dat is dus eigenlijk de reden dat ik op de vorige vraag geen volledig antwoord kon geven. Ik heb nooit in het huishoudboekje van de NBB gekeken. Ik heb eens een column geschreven over hoe ik denk dat basketbal in Nederland aan populariteit kan winnen. Dit was slechts een column natuurlijk, en geen uitgewerkt plan. Voor op de korte termijn is het een kwestie van begroten en keuzes maken. Daarvoor zal je eerst alle inkomsten en uitgaven in kaart moeten hebben om je vervolgens te kunnen verdiepen in de achtergrond van die geldstromen. Dit heb ik niet gedaan”.

Dank je wel Johan Kuijper en veel succes met alles wat je doet!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.