CP3 by Basketball Totaal

‘Hoe hoort het ook alweer’ in de Horstacker bij Wildcats.

barrytwittortOp woensdag 7 oktober werkt de Nijmeegse Basketballvereniging Wildcats weer samen met iBasketball Officiating’s Cool in een sessie voor scheidsrechters en andere belangstellenden. Onderwerp van de avond is: ‘Hoe hoort het ook alweer?’

Want stiekem is dat een vraag waar nog veel mensen mee stoeien.’Wat is nu precies de regel voor een loopovertreding?’. ‘Wanneer begint een schotpoging?’ , ‘Waarom krijg ik geen twee maal? De vlag staat toch?’.  Kortom: Onduidelijkheid over de regels is nog vaak troef, en het aantal keren dat er in de verschillende hallen in Nederland in het eerste weekend geroepen is: ‘Nee dat kan niet, hij stond niet stil’ toen een arbiter een aanvallende fout fluit, is al niet te tellen.

Daarom gaat voormalig eredivisie arbiter Barry Peters dieper op de regels in. Vanuit de regels en hoe ze ook weer precies in elkaar zitten is de stap naar ‘Hoe word ik een betere scheidsrechter’ maar een kleine. We lezen in het persbericht: ‘ We nodigen nadrukkelijk niet alleen scheidsrechters uit, maar ook spelers en coaches. Ook voor hen is het belangrijk en nuttig om goed op de hoogte te zijn over de regels.’ Het vervolg naar ‘Hoe word ik een betere scheidsrechter’ is een mooie gelegenheid ook voor spelers en coaches om eens even de zaak van de andere kant te bekijken: scheidsrechters stoppen behoorlijk wat tijd in hun hobby om zich te verbeteren!

Wildcats en iBasketball Officiating’s Cool zijn vorig jaar hun samenwerking gestart. Onze eigen Bas Hendriks licht toe: ‘Fluiten is leuk denken we in Nijmegen. Dat vergt voor veel mensen een omslag in denken, maar langzaam zien we wel dat dat idee bodem krijgt in de vereniging. Toen we met iBasketball ook iets voor scheidsrechters wilden gaan doen was het een goed plan om krachten te bundelen, omdat de filosofie raakvlakken heeft met die van Wildcats. Het is mooi om te zien dat nu ook bij de bond in de Werkgroep Arbitrage ‘fluiten is leuk’ als uitgangspunt genomen wordt. Zo werken we alledrie -en hier en daar ook samen- aan een wereld waarin wedstrijden gefloten worden door mensen die het leuk vinden om te fluiten’

De toegang van de avond is eens te meer weer gratis, waarbij aanmelden via [email protected] wel wordt gewaardeerd. Tevens is dat het adres om vragen te stellen over specifieke spelregels. Deze kunnen dan waar nodig op woensdagavond 7 oktober vanaf 19.30 in de kantine van Sporthal de Horstacker in Nijmegen (Horstacker 14-01) beantwoord worden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.