CP3 by Basketball Totaal

Hoe een topschutter de NBA-finale verloor

Vannacht game 2 in de NBA Finale.
In 1995 werd 1 van de meest dramatische Finalewedstrijden ooit gespeeld. De jonge honden van de Orlando Magic bestormden de NBA en hadden thuisvoordeel tegen de underdog Houston. De Magic, ja ja met Penny & Shaq, leidde met 20 punten.
Houston kwam terug en verkleinde het gat tot 3 punten. In wanhoop zetten de Rockets topschutter Nick Anderson op de vrije worplijn. Die miste … de eerste bal … en de tweede … waarna hij zijn eigen rebound pakte … meteen weer gefouled werd … en zijn derde vrije worp miste … en zijn vierde …

Rebound Houston en natuurlijk direct time-out. Kenny “the Jet” Smith maakte vervolgens 1 van de meest onmogelijke 3punters uit de NBA-geschiedenis: overtime! Uiteraard had Houston al het momentum, zodat het won in Orlando. De rest van de serie was een formaliteit: Houston veegde de Magic met 0-4.
En de carrière van de fenomenale schutter en scorer Nick (the Brick) Anderson: die was VOORGOED geknakt.

De hele episode komt uitgebreid terug in de prachtige ESPN 30 for 30 documentaire “This Magic Moment”. Orlando heerste met Penny en Shaq in de league, maar oh wat kwam het snel, en oh oh oh wat was het snel weer weg. Shaq werd ingepalmd door de Lakers en Penny, die eventjes boven ene M. Jordan werd geschat, versleet zijn botten en pezen. Het kan verkeren; de Magic hadden met een greintje meer geluk, de NBA 10 jaar lang kunnen domineren.

Yahoo blikte terug.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.