CP3 by Basketball Totaal

Historische zege Green Eagles

De dames van Green Eagles hebben in eigen huis de eerste overwinning van het seizoen behaald. Uitgerekend promotiedivisiekampioen Apollo, dat van alle nieuwe eredivisieteams op sportieve gronden de meeste aanspraak kon maken op eredivisieschap was het slachtoffer van de dadendrang van Green Eagles. De ploeg van coach Jeroen Derksen won met 78-63.

De start van de wedstrijd was nog volledig in het voordeel geweest van Apollo. Hoewel Suzanne van Driel nog wel de eerste punten van de wedstrijd maakte, nam Apollo, vooral via Kate Maher , het initiatief over in de wedstrijd en liep snel naar 6-16. Met Fleur van Baalen en Renate Warffemius in scorende rollen en Roos Jordans en Willeke Bruins als aanjagers in de opbouw kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Met 14-20 bij het begin van de tweede periode kwam Eagles leuk mee, en mocht er nog wel gehoopt worden op een leuke pot.

Daar slaagde Green Eagles meer dan aardig in want de thuisploeg sloop naderbij, en nam voor lief dat Kate Maher onstopbaar was, maar de overige Apollotroeven werden aardig uit de wedstrijd gespeeld door de Eagles. Mede dankzij de sterke aanwezigheid onder de borden van Suzanne van Driel en goed verdedigend werk van Daisy Otto kon Green Eagles zelfs een kleine voorsprong nemen , die op slag van rust nog leek te verdwijnen, toen in de buzzer nog een fout gemaakt werd door Suzanne van Driel op Eliza Kucharska maar de Amsterdamse center miste beide vrije worpen waardoor Eagles met 41-40 de rust in ging.

Wie verwacht had dat Apollo na rust wel even orde op zaken zou stellen kwam bedrogen uit. Suzanne van Driel werd gevonden en steeds maar weer liep de Amsterdamse verdediging achter de feiten aan. Beide ploegen bleven dicht bij elkaar tot een score van Mirjam van Rijn en een verrassend schot vanaf de baseline van Suzanne van Driel ineens een gat van vier punten teweeg bracht. Apollo wist daar niet mee om te gaan, miste duidelijk de creativiteit onder het bord van de geblesseerde Jose Verhulsdonck, en in de verdediging was het Willeke Bruins die namens Green Eagles goed door bleef komen met scores en assists. Bij 55-48 kreeg coach Dwight van West een technische fout, en hoewel Bruins daar twee keer faalde het vizier op scherp te stellen bij de vrije worpen brak daar iets in de weerstand van de hoofdstedelingen.

Het gat was dertien bij aanvang van de laatste periode, en minutenlang dicteerde Green Eagles het spel in dat laatste kwart, zonder écht gebruik te maken van het momentum dat maar niet naar de Amsterdammers kwam. Het verschil dat nu maximaal naar 22 liep had met een beetje meer finesse nog de helft groter kunnen zijn. Wat Apollo ook deed, het ‘couldn’t buy a bucket’ en pas toen Kate Maher minder dan drie minuten voor tijd een driepunter raak schoot kwam er weer iets van overtuiging in het spel van de Amsterdammers. Het was veel te laat om nog maar in de buurt van de overwinning te komen die al lang in bezit bleek van de thuisploeg die, zo dient gezegd, beter is dan de stad doet vermoeden. Het plezier om de historische eerste overwinning was er niet minder om.

Scores volgen later

Bron: hoopsjunk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.