CP3 by Basketball Totaal

Heren eerste divisie: Trajanum Nijmegen verwacht zaterdagmiddag Almere Pioneers

Drie overwinningen oprij pakte Trajanum de afgelopen wedstrijden. De Nijmegenaren kunnen zaterdagmiddag 9 april om 12:30 de vierde oprij pakken tegen Almere Pioneers in sporthal Gymnasion Hal A te Nijmegen. Na de wedstrijd tegen Almere resteren de Nijmegenaren alleen nog een uitwedstrijd tegen HBV Jumpers uit Den Haag en een thuiswedstrijd tegen Pluto uit Wageningen. Almere zal na Nijmegen nog strijden tegen Triple Threat uit Haarlem en een uitwedstrijd tegen de Eagles uit Arnhem.
Komende wedstrijd in Nijmegen kan beschouwd worden als een kraker. Beide teams staan gelijk op de ranglijst met allebei 26 punten uit 17 wedstrijden, maar het onderling resultaat van Nijmegen is net iets beter als die van Almere. In Almere won Trajanum op 23 november 2015 met 68-71. Het kan na zaterdagmiddag beslissend zijn wie er zal eindigen op de tweede plaats, en zich dus ook kwalificeert voor de Final Four. De nummers één en twee spelen de kruisfinales in Zwolle.

Trajanum Nijmegen op plek twee
Van de laatste 13 wedstrijden won Trajanum er 12. De enige keer dat het mis ging was tegen koploper BV Groningen. Twee wedstrijden geleden tegen Wyba uit Wijchen rechtte Trajanum haar rug in een wedstrijd die al lang en breed gewonnen leek te worden door Trajanum, Wyba toch nog gevaarlijk terugkwam, maar het karwei toch nog eenvoudig met 64-47 af wist te maken. Ook de wedstrijd daarna in Elburg bleef Trajanum overeind en won met 64-77. Dit zorgde ervoor dat de Nijmegenaren op plek twee staan, zij het dat ze die met de Pioneers moeten delen momenteel. Om definitief kans te maken op de tweede plek zal er eerst zaterdagmiddag gewonnen moeten worden van de Pioneers. Hoe denkt de coach Lukas Baloeboen van Trajanum erover? Dit was wat hij vertelde over de komende wedstrijd:
“Het team van Trajanum is zo goed als fit, er was één kleine blessure maar ik verwacht dat we zaterdag op oorlogssterkte zullen zijn. Ik hoop dat Almere dat ook is zodat we er een leuke en spannende wedstrijd van kunnen maken.”
Een krachtmeting zal uiteraard geen echte krachtmeting zijn als één van de twee ploegen niet compleet zouden zijn. Trajanum verwacht over iedereen te kunnen beschikken en zal er ook alles aan doen om dit karwei sterk af te ronden.

Almere Pioneers op plek drie
Een lange tijd ging het Almere heel goed af. Er werd van december t/m midden maart acht keer oprij gewonnen. In tegenstelling tot Trajanum wist Almere echter de laatste twee wedstrijden niet alle twee om te zetten in een winstpartij. Tegen koploper Groningen werd thuis met 59-72 verloren, maar gelijk daarna won Almere thuis heel ruim van Pluto uit Wageningen. Die overwinning kwam voornamelijk tot stand door het sterke spel van ex-eredivisie speler Pascal Balm die van 2005 tot 2007 en in seizoen 2012-2013 speelde voor Amsterdam. Almere lijkt zich dus hersteld te hebben van de nederlaag tegen Groningen en weet dus wat er deze wedstrijd op het spel staat. Ook zij azen op de tweede plek net als Nijmegen. Coach Kees Amama van de Pioneers zei het volgende over zaterdagmiddag:
“Almere uit en thuis is geen wereld van verschil. Je zou zelfs kunnen stellen dat we uit gemiddeld wat beter spelen dan thuis. In die zin heb ik wel vertrouwen in een goede afloop. Ik vind de aanvangstijd van thuiswedstrijden bij Trajanum voor een landelijke herencompetitie overigens wel wat vreemd. Normaal gesproken zetten ouders hun kinderen af voor een U12 wedstrijd rond deze tijd (12.30 uur). Gelukkig weet je het ruim van te voren als ploeg, waardoor spelers tijdig dingen kunnen verzetten i.v.m. werk. Duidelijk is dat de winnaar van deze pot de tweede play-off plek stevig in handen heeft en nagenoeg zeker niet meer af zal staan. Ik denk dat de ploeg wel compleet zal zijn, maar zeker weten doe je het nooit met deze aanvangstijd. Belangrijker is trouwens dat we een goede trainingsweek hebben en de ploeg heeft er veel zin in.”
Zoals gezegd, voor beide teams zijn de belangen groot. Een gunstige plek in de Final Four is het streven van beide teams. Zaterdagmiddag zal dan ook een behoorlijke krachtmeting worden en we verwachten 40 minuten spanning en sensatie!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.