CP3 by Basketball Totaal

Heren Black Eagles vast aan kop in eerste divisie

Er stonden dit weekend in de 1e divisie zuid en noord een aantal mooie wedstrijden op het programma die bepalend zouden kunnen worden voor het slagen van vooraf gestelde doelstellingen. In zuid was het duel tussen de nummer 1 en 2 uit de competitie vooral voor Cobra Nova uit Voorburg van belang om niet achterop te raken in de race voor de play-offs. Cobra uit Voorburg wil graag doorstromen naar de promotie divisie en heeft daar zeker het materiaal voor.

Als eerder gememoreerd in de preview was het eerste duel beslist in het voordeel van de Eagles en daarna had Cobra Nova alleen nog een steekje laten vallen tegen de derde kaper op de kust, Lokomotief uit Rijswijk. Punt verlies zal betekenen dat Cobra de touwtjes niet meer in eigen handen zouden hebben. Winst voor de Black Eagles betekende een stevig fundament van het plaatsen voor de play-offs. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie pot basketbal.

Het was Cobra die in het eerste deel van de wedstrijd het beste van het spel had. Meer energie en een losgeslagen Joey Schelvis zorgde ervoor dat de Eagles vanaf de eerste minuut achter de feiten aan liep. Aan de hand van een sterk spelende Bas Gaarthuis herpakte Rosmalen zich enigszins Daar waar Cobra Nova zich duidelijk verdedigend meer bekommerden om het scorend vermogen van de BE schutters waren nu de grote jongens Bas G, Bas de Vries en Diede Wieten die scorend doorkwamen. Ze zorgden er gedrieën voor dat het kwart niet werd verloren maar met 19-19 gelijk eindigde.

Het tweede kwart gaf een hetzelfde spelbeeld, daar waar Black Eagles moeite heeft met scoren loopt Cobra relatief eenvoudig weg naar een 34-25 voorsprong. Cobra moets wel veel fouten maken maar de gang naar de vrije worp lijn wordt niet optimaal benut. Het is de periode daarna dat Bas Gaarhuis wederom zijn ervaring laat zien en samen met Sam de Haas aanvallend het meerendeel de punten op zich neemt. De overige spelers zetten zich maximaal in voor het afstoppen van de aanval van Cobra. Schelvis ligt, na Roel en Michael, nu bij Sam aan de ketting en weet Black Eagles met hard werken weer terug in de wedstrijd te komen. Een lange bal van Jeroen naar Sam geeft een bevrijdende 36-36 ruststand op de borden. Conclusie, het kan alleen maar beter…..

Het derde kwart was het weer Schelvis die de score opende maar daarna was het BE dat de klok slaat. Het verdedigende trucje dat Cobra uithaalde was doorzien en Eagles was er klaar mee. Roel Cuppen gooide een driepunter binnen die direct daarna werd gekopieerd door Jeroen. De vijf punten voorsprong werd door verdienste van een uitstekende verdediging vast gehouden tot het eind van het derde kwart 58-53.

Goed blijven verdedigen en de voorsprong vasthouden was het devies. Maar beter nog dan dat gebeurde en de mannen uit Rosmalen lopen uit naar 65-57 in een periode waar vooral Raymond van der Heiden verdedigend (2 steals) zeer belangrijk was voor de ploeg. Cobra Nova speelde zijn troeven Schelvis en Rogilio Sewartian (ex eredivisie Leiden) nog een keer uit maar het was Jeroen van Vugt die de wedstrijd met twee knappe scores op slot gooide.

Met recht kunnen we concluderen dat het vooral een team effort is dat de wedstrijd uit het vuur is gesleept. Black Eagles heeft laten zien dat het ook kan vechten en alle spelers hebben daar een uitstekende bijdrage gehad in deze overwinning. Een geweldige overwinning die de mannen uit Rosmalens stevig in het zadel zet voor de plaatsing van de play-offs. Volgende week de Derby tegen EBBC Den Bosch waar we van hopen dat die weer massaal bezocht zal worden.

bron: http://www.blackeagles.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.