CP3 by Basketball Totaal

Henk van Ek benoemd tot lid van verdienste NBB

http://www.basketball.nl – Henk van Ek is benoemd tot Lid van Verdienste van de Nederlands Basketball Bond. Van Ek kreeg de bijbehorende bondsspeld afgelopen zaterdag (3 januari) uit handen van bestuurslid Jelle Witvoet tijdens de scheidsrechtersstage in Hilversum. Hij ontvangt de bondsonderscheiding voor zijn grote verdiensten voor de arbitrage in de afgelopen tien jaar.

Van Ek werd in 2002 benoemd tot voorzitter van de Bonds Scheidsrechters Commissie (BSC). In juli 2003 werd deze commissie opgeheven, waarna een BSC-loze periode ontstond tot mei 2004. Daarna werd Van Ek opnieuw als voorzitter benoemd van de BSC nieuwe stijl. In de afgelopen tien jaar is volgens het bestuur van de NBB de arbitrage onder zijn bezielende leiding verder geprofessionaliseerd, zoals het fluiten met drie arbiters in de Dutch Basketball League en de formalisering van de relatie met de A-arbiters.

In februari 2013 werd het instellingsbesluit van de Commissie Arbitrage door het bondsbestuur vastgesteld, waarna de BSC opging in de Commissie Arbitrage. In augustus 2014 werd in het kader van de reorganisatie van de NBB de Commissie Arbitrage opgeheven en een eerste aanzet gedaan tot het opzetten van een werkgroep Arbitrage. Van Ek heeft besloten zich niet beschikbaar te stellen voor deze werkgroep.

Naast zijn werkzaamheden voor de BSC is hij ook nog zo’n dertig jaar zelf actief geweest als arbiter, waarvan ruim tien als international. Daarnaast is hij ook opleider geweest (van de D-cursus) en beoordelaar. NBB-directeur Frank Berteling zegt in het begeleidende schrijven Van Ek te hebben leren kennen als een zeer gedreven persoon die zich de afgelopen jaren belangeloos heeft ingezet voor de basketballsport. Hij blijft nog wel actief als commissaris en internationaal commissaris.

iBasketball feliciteert de heer van Ek met zijn eretitel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.