CP3 by Basketball Totaal

Henk Norel viert rentree in ACB met zege

Na drie wedstrijden gespeeld te hebben in de Eurocup mocht Henk Norel eindelijk zijn rentree maken in de Spaanse ACB competitie. Eigenlijk een geluk bij een ongelukje … door ziekte van de Georgische center Shermadini kon Norel aan het roster worden toegevoegd. De kans bestaat dat Shermadini vertrekt bij Zaragoza omdat het Griekse Olympiakos  blijk heeft gegeven veel belangstelling te hebben voor de Georgiër.

Door het beter benutten van de vrije worpen in de slotfase van de wedstrijd tegen Tenerife kon CAI Zaragoza een 75-78 overwinning mee naar huis nemen. Zaragoza had veel moeite met Tenerife maar mede dankzij de inside inbreng van Henk Norel en Pere Tómas kon Zaragoza blijven aanhaken om in de slotfase de wedstrijd naar zich toe trekken. CAI Zaragoza staat door deze zege op een zesde plaats in de Spaanse ACB.

Henk Norel speelde dus zijn eerste wedstrijd van het seizoen in de Liga Endesa (ACB), na zijn noodlottige blessure tegen  La Bruixa d’ Or op 4 mei 2013.

Norel kreeg 16 minuten speeltijd van Zaragoza-coach Jose Luis Abos en was in die minuten weer een dominerende factor inside. Hij scoorde  8 punten, pakte 4 rebounds en had 1 steal.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.