CP3 by Basketball Totaal

Hele belangrijke punten voor Den Helder

De jonge dames van CTO Amsterdam staan nog niet in de final four. Winst op naaste concurrent Den Helder was voldoende voor de plaatsing. Het werd echter in Den Helder 76-71 voor Dozy. Een cruciale overwinning voor de thuisploeg.

En dat is een knappe prestatie voor de ploeg van Tjinga, die sterker geachte ploegen zoals CTO, Binnenland en Grasshoppers (voorlopig) achter zich laat. Een van die drie kan het laatste ticket nog pakken.

Het was wel nagelbijten voor de fans van Den Helder, want het was spannend tot het einde.

CTO begon uitstekend aan de wedstrijd met een 9-0 opening en het duurde even voordat Den Helder wist dat het om plaatsing ging. Het kwam snel terug tot 9-14, maar het gaatje bleef rond de vijf punten. Na de eerste periode was het 19-26 voor de bezoekers.

De tweede periode was Den Helder veruit de bovenliggende partij en kon de Wit wisselen wat het wilde tegen zijn oude club, maar het mocht niet baten. De voorsprong groeide voor Den Helder 42-33 bij rust.

Bij 46-39 ging ook aanvallend de machine weer aan bij CTO. Een 0-8 run zorgde voor een voorsprong 46-47 en onstond een prachtig gevecht. Via 53-56 werd de laatste periode begonnen en was het gat geslagen bij 61-68, maar niets was minder waar. Met nog twee minuten op de klok was het 65-70, maar CTO kon het niet afmaken.

Toen ook Esther Fokke en Emese Hof met vijf fouten naar de kant moesten, was het gedaan met de jonge Amsterdamse ploeg. Het stond nog voor met 68-71, maar binnen een minuut was het 72-71 en had CTO het laten liggen. Den Helder had de bal en CTO moest snel fouten maken. Dat leverde de zege op voor Den Helder.

Door de overwinning komt Den Helder naast CTO op de ranglijst met tien punten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.