CP3 by Basketball Totaal

Heinen: “Ambitie is top 4”

Vanmiddag spelen de Orange Angels 3×3 tegen Griekenland op de Europese spelen in Baku. En een medaille is het doel van de dames van oranje.

Het team bestaat uit veel kwaliteit en ervaring. Karen Heinen en Jinga Gosschalk (ex internationals), Sharon Beld en Karin Kuijt (internationals) is het kwartet van oranje. Een prachtig team natuurlijk, die wellicht meegaat doen om de medailles.

Heinen is Nederlands nummer 1 op de ranking. Aan haar de vraag hoe het team geniet van de Europese spelen?

“Alles is hier heel goed geregeld en super professioneel. Het is een hele gave ervaring om in zo’n atletendorp te zijn”.

“Het professionele bestaat uit diverse fysio’s, massages, allerlei soorten dokteren, fitnessruimtes, zwembaden. We komen niets tekort”.

Oranje speelt vanmiddag om 12.30 de openingswedstrijd tegen Griekenland. “Het veld is ‘by far’ het mooiste waar we ooit op gespeeld hebben. Er is ontzettend veel wind en het is erg warm, maar we hebben ons goed kunnen acclimatiseren in de vijf dagen dat we hier al zitten”.

baku veld

“We hebben zelfs normale wc’s. Terwijl wij eerder altijd op van die stortbakken moesten”, aldus de goedlachse power forward. 


“Onze ambitie is om net als vorig jaar bij de eerste vier te komen. Maar iedereen is een jaar verder, hebben 1 of 2 speelsters veranderd en de tactieken kunnen aanpassen”.


Het schema staat op http://www.baku2015.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.