CP3 by Basketball Totaal

Heerschop: ‘De sollicitatie voor Grootste Fan van Lekdetec loopt nog’

12087349_895052087226746_201036347_n

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen was daar ineens een krantenbericht in Bemmel. Elske Heerschop trok zich terug uit de ploeg van Bemmel. Het kwam niet helemaal binnen op de redactie, en dus schreven we vrolijk dat er maar één vertrekker was in de ploeg van Hakim Salem. Tot we een berichtje kregen en het vertrek van de guard pas echt doorkwam. Tijd voor een gesprekje.
Watskeburt?
De vraag aan de symphatieke comboguard is een simpele. ‘Wat is er gebeurd?’ Heerschop kiest weloverwogen haar woorden. ‘Het begon voor mij toen ik geblesseerd raakte, in 2012 was dat. Na die blessure wilde ik zo graag laten zien wat er voor mij nog in zat. Ik zag om mij heen iedereen beter worden, terwijl ik niks kon doen. Toen ik weer fit begon te worden merkte ik dat ik niet op mijn oude niveau zat. En naja vanaf dat moment heb ik zoveel druk op mijzelf gelegd om te presteren dat het voor mij meer een moeten werd.’

Druk12092593_895052073893414_1223036994_n
En als het dan niet altijd even goed lukte dan ging er van alles door mn hoofd. Dan zeg ik tegen mezelf dat ik het niet kan, maar ook weer dat ik het moet doen omdat ik het wel kan. En naja dan ben je veel te druk bezig met dat soort dingen dan met het spelletje zelf
Toen ik nog u20 erbij speelde, had ik er minder last van. Omdat ik op dat niveau makkelijker mee kon doen. Dus had ik minder de gedachten dat ik het niet zou kunnen
Dat heeft zich zo opgestapeld, tot nu toe. En wilde het heel graag met Hakim nog een jaar proberen. Want bij Bemmel heb ik het wel echt ontzettend naar mijn zin gehad. Maar na de eerste paar weken merkte ik gewoon dat de koek op was.’

Bijna afgestudeerd
Nogal een besluit om te nemen voor iemand die al zo lang alles opzij zet voor het spelletje. Hoe voelt het nu? ‘Nou het is voor mij wel echt een moeilijke keuze geweest. Ik zie die meiden ook echt als mn familie en wilde ze niet in de steek laten. Maar ik merk wel bij mijzelf dat ik meer rust in mn hoofd heb. Voor nu ben ik er even helemaal klaar mee. Ik wil rustig de tijd nemen om uit te zoeken wat ik wil met basketball en op welke manier. Daarna kan ik nog altijd weer opnieuw beginnen.’ De bijna afgestudeerde studente commercieel economie is dus even weg uit de sport. ‘Nee ik ben niet weg hoor!! Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden wel volgen als supporter! De sollicitatie voor Grootste Fan loopt nog’ lacht ze.
Vanaf deze plek wensen we haar alle goeds, en hopen stiekem op het moment dat ze de bal weer in haar vingers pakt op een pleintje, en er weer lol in krijgt.

Eerder verschenen op http://www.hoopsjunk.wordpress.com 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.