CP3 by Basketball Totaal

Heat trekt stand gelijk in finale

De Miami Heat heeft vannacht de tweede finalewedstrijd weten te winnen. Lebron James was goed voor 35 punten en zorgde voor de 1-1 in de serie tegen de San Antonio Spurs. Het werd in Texas 98-96 voor de regerend kampioen.

Afgelopen week werd James getroffen door kramp in de niet verkoelde AT&T hal, maar vannacht funtioneerde de airconditioning normaal en kon James zijn beste spel laten zien. Ook Chris Bosh (18 punten) en Dwyane Wade met 14 punten droegen hun steentje bij.

De Spurs begon waar het gebleven was na wedstrijd 1 en nam direct een grote voorsprong. De voorsprong liep op naar elf punten in de tweede periode, maar toen begon James zich te bemoeien met de wedstrijd.

Lebron scoorde 11 punten in de tweede periode en bracht zijn Heat terug in de wedstrijd.

Toch waren het Duncan en Parker zelf, die de kans op 2-0 lieten liggen. Met een voorsprong van twee punten, lieten beide sterspelers vier vrije worpen liggen. Cruciaal, zo bleek later. Bosch scoorde een driepunter met nog iets meer dan een minuut te gaan en zorgde voor de winst.

Duncan eindigde met 18 punten en 15 rebounds voor de Spurs. Het was de 157e double-double voor Duncan in de play-offs. Duncan staat nu gedeeld eerste met Magic Johnson. Ook Johnson heeft er 157.

Wedstrijd drie en vier zijn in Miami.

https://youtu.be/DDJE3UScrss

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.