CP3 by Basketball Totaal

Hammink debuteert bij Heren Senioren met nederlaag

shane hamminkHet Nederlands team heeft de eerste van twee wedstrijden tegen Tsjechië met 77-68 verloren. Op het derde kwart na (23-14) speelde Oranje in elke periode goed op tegen de sterke Tsjechen. Halverwege genoot Oranje een voorsprong van 35-36.

Oranje gaf Tsjechië volwassen partij. Met 35 om 33 rebounds was Nederland net iets beter in de rebound dan Tsjechië. Oranje leed 18 keer balverlies. De Tsjechen deden Nederland 15 keer de bal cadeau.

Worthy de Jong, hersteld van zijn blessure, werd topscorer aan Nederlandse kant met 26 punten. De speler van ZZ Leiden pakte ook nog eens 6 rebounds.

Shane Hammink maakte voor Oranje zijn officiële debuut in de interland tegen het sterke Tsjechië. Hij liet een uitstekende indruk na. Hammink was in zijn eerste optreden goed voor 6 punten en 6 rebounds.

Tsjechië-Nederland 77-68 (14-15, 35-36, 58-50)
Scores Nederland:
 Worthy de Jong 26, Ralf de Pagter 7, Nick Oudendag 7, Leon Williams 6, Thomas Koenis 6, Shane Hammink 6, Roeland Schaftenaar 6, Mohamed Kherrazi 2 en Jeroen van der List 2. De nog geblesseerde Arvin Slagter speelde niet.

bron: Jacob Bergsma

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.