CP3 by Basketball Totaal

Halve finales WK

Het sprookje van Turkije is uit. Waar het hele land hoopte dat de damesploeg zou breken met de trend die de jeugdploegen hadden laten zien (allemaal gedegradeerd) is de hoop op een finaleplaats en wie weet daar wel een stunt vervlogen na een nederlaag in de halve finale tegen Spanje.

In de openingsfase van de wedstrijd had Turkije even de overhand, en bij rust was er nog altijd weinig aan de hand: 28-27 in het voordeel van Spanje, maar het momentum lag heel duidelijk bij de Spanjaarden. Die gebruikten dat niet volledig in de derde periode (41-39) maar de intensiteit die Turkije in de hele wedstrijd wist te brengen om het kwaliteitsverschil te neutraliseren zakte in de vierde periode wel weg. Daar wist Spanje juist extra gas te geven waarmee ze de overwinning binnenhaalden.

Australie had lang uitzicht op een goed resultaat tegen Team USA maar moest uiteindelijk het hoofd buigen. De klap kwam kort voor rust toen Amerika een 42-30 voorsprong wist te pakken. De Opals deden wat terug in het vierde kwart en liepen naar een 22-19 kwartwinst, maar Team USA blikte niet en bloosde nog minder: 18-21 in het laatste kwart en een 70-82 eindstand.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.