CP3 by Basketball Totaal

Halve finales March Madness breken alle records

De wedstrijd van afgelopen zaterdag tussen Kentucky en Wisconsin heeft alle college basketball records van de Amerikaanse kabel tv gebroken. De wedstrijd werd gemiddeld bekeken door 16,3 miljoen kijkers. De hoogste kijkdichtheid werd zelfs gemeten bij een piek van 18,6 miljoen. Daarmee is de wedstrijd voor Turner Sports en CBS Sports (TBS, TNT en truTV) de best bekeken wedstrijd op kabel tv uit de geschiedenis van het college basketball.

De wedstrijd tussen Florida en Connecticut droeg ook bij aan het enorm opschroeven van de belangstelling voor March Madness. In totaal werd via live streams meer dan een miljoen uur aan live tv gestreamd: een toename van 76 procent ten opzichte van vorig jaar.

Afgelopen weekeinde werden er 1, miljoen tweets over March Madness verzonden. Die tweets kwamen terecht bij 200 miljoen volgers. Het twitterverkeer nam daarmee 36 procent toe ten opzichte van vorig jaar.

Connecticut en Kentucky spelen vandaag de finale van het Amerikaanse college basketball. De finale belooft wederom voor vele tv en social media records te zorgen.

Lees hier de analyse op TV  by the Numbers

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.