CP3 by Basketball Totaal

Halve finale!!

http://www.basketball.nl – Orange Angels VU16 heeft zich geplaatst voor de halve finale van het EK-B in Estland. Een zege tegen Finland volstond (82-56), nadat Engeland Polen eerder op de dag had verslagen. Bij een kleine zege voor Polen was Oranje uitgeschakeld voor een plek bij de laatste vier.

VU16 heeft een spannende middag achter de rug. Polen mocht niet met minder dan acht punten verschil van Engeland winnen, Oranje keek dus gespannen naar die, vanaf de eerste seconde, puntje-puntjewedstrijd. “Vier minuten voor tijd gingen wij de kleedkamer in, toen stond Engeland maar één puntje voor”, zei bondscoach Bart Sengers. “Toen we terugkwamen was het verschil gelukkig negen.” Engeland won uiteindelijk met 65-52, het woord was dus aan Oranje. Sengers: “Er zat door al die perikelen een hoop spanning in de ploeg, dat droeg niet bij aan een goede start. Finland had veel verschillende verdedigingsvormen en ze hielden Laura Westerik goed uit haar spel.”

Het duurde even voordat Oranje op stoom kwam. Finland nam een voorsprong van zeven punten, daar waren er na het eerste kwart nog drie van over: 18-21. Westerik kwam beter in de wedstrijd en Sengers zag in de entree van Denise Bloemkolk het omslagpunt. “Ze was erg goed en draaide de wedstrijd grotendeels om met haar goede acties. Laura bleef doorvechten en eigenlijk deed heel de ploeg goed mee.”

Halverwege stonden de Angels 41-31 voor. Sengers was niet tevreden over de start van de twee helft, maar in het begin van het vierde kwart werd de wedstrijd dan toch definitief beslist, toen de marge richting de twintig ging. “Het ging niet vanzelf”, zei Sengers. “Je leest het niet af aan de uitslag, maar het was zeker geen makkie. Pas zes minuten voor tijd zeiden we tegen elkaar op de bank: dit gaat niet meer fout.” Laura Westerik paarde 20 punten aan 10 rebounds, Denise Bloemkolk had 16 punten en 9 assists.

Zaterdagavond speelt VU16 om 19.15 uur (Nederlandse tijd) de halve finale tegen, hoogstwaarschijnlijk, Duitsland, de sterkste ploeg van het toernooi volgens Sengers, om daar gelijk aan toe te voegen dat Oranje niet kansloos is. “In de voorbereiding hebben we er twee keer ruim van verloren, maar wij hebben stappen gemaakt. Al zullen zij dat ook hebben gedaan. Het is al mooi dat we de laatste vier hebben gehaald, maar we zijn nog niet klaar. We willen door. We spelen nog twee wedstrijden, om een medaille én om promotie naar de A-divisie (de eerste drie landen promoveren). We zullen keihard moeten werken, want Duitsland heeft een geweldige ploeg. Ik ben benieuwd wat wij er tegen doen.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.