CP3 by Basketball Totaal

Halve Finale Beker: ZZ Leiden – Landstede Zwolle

Vanavond staat de eerste wedstrijd van de andere halve finale voor de NBB Beker op het programma. In de 5meihal staan de nummers 1 en 2 van de competitie weer tegenover elkaar. Het zal een mooi tweeluik kunnen gaan worden.

De andere halve finale gaat tussen SPM Shoeters en Aris Leeuwarden. De ploeg van Sam Jones staat met een been in de finale na een dikke overwinning in Friesland.

De vraag is of vanavond ook een ploeg een dikke overwinning mee gaat nemen naar huis. De teams zijn aan elkaar gewaagd, maar ZZ Leiden is wel de bovenliggende partij.

Voor Landstede is het zaak de vorm weer te gaan vinden, want de ploeg verloor de laatste weken drie wedstrijden op een rij en is de eerste plaats kwijt op de ranglijst.

Het zal de vierde ontmoeting worden tussen de twee ploegen en de stand is 2-1 in het voordeel van ZZ Leiden. Landstede won wedstrijd 1 (73-58) om vervolgens te verliezen van Leiden met 67-55 en 76-74.

Het is het duel tussen twee smaakmakers in de competitie Worthy de Jong en Steve McWorther. Vraag is of Leiden defensief wederom zo sterk is als tegen Den Bosch. Als die lijn doorgetrokken kan worden, zou het wel eens een groot verschil kunnen worden.

De wedstrijd is te volgen via de live-stream met commentaar van Arie in ‘t Veld via https://tiny.cc/streamZZ.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.