CP3 by Basketball Totaal

Güssing wint overtuigend van Braal’s Oberwart: 87-62

Redwell Gunners Oberwart was in de tweede wedstrijd in de kwartfinale van de ABL play-offs niet opgewassen tegen het thuisspelende Magnofit Knights Güssing en werd door de nummer 2 van de ABL met een 87-62 nederlaag naar huis gestuurd. Op eerste Paasdag wordt de serie in Oberwart voortgezet. Het team van coach Erik Braal heeft nu met twee opeenvolgende thuiswedstrijden de kans om de play-offserie naar de hand te zetten.

Vanaf het begin was er evenwicht tussen beide teams, maar halverwege het eerste kwart nam Güssing door een 6-0 run afstand van Oberwart (15-9). Vanaf dat moment had Güssing de wedstrijd al redelijk onder controle en sloot het kwart af met een 24-17 voorsprong. Het team van coach Braal kwam in het tweede kwart terug tot op twee punten (27-25), maar Güssing stopte de opmars van Oberwart met een 8-0 run waarop Oberwart geen antwoord had. De ruststand werd bereikt met een 46-33 voorsprong voor het thuisspelende Magnofit Knights Güssing.

In het derde kwart ontstond er wat opwinding op het veld: Eerst een onsportieve fout tegen Shavies (Güssing), direct gevolgd door een technische fout voor Güssing’s coach Zollner. Oberwart bleef in deze fase kalm en profiteerde van de irritaties aan Güssing’s zijde, waardoor ze terug wisten te komen tot 58-50. Güssing nam geleidelijk de wedstrijd weer in handen, terwijl bij het team van coach Braal  heel langzaam de lamp begon te doven.

Het vierde kwart werd volledig door Güssing gedomineerd, dat met een 20-7 score Oberwart volledig overliep. Door de 87-62 overwinning van Güssing staat het nu 1-1 in de serie.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.