CP3 by Basketball Totaal

Guards Kings buiten absentie Anderson goed uit

Emmanuel Ubilla en Rogier Jansen profiteerden zaterdagavond in Rotterdam van het ontbreken van floorleader La’Shard Anderson van Rotterdam Basketball College. Zonder de topscorer van de eredivisie en zonder Don Rigters liepen de Rotterdammers lang mee in het duel, maar de individuele klasse van Den Helder Kings gaf over veertig minuten toch de doorslag: 63-78. De zege kwam via 13-19, 21-39 en 41-47 tamelijk gelijkmatig tot stand.

De Kings boekten hun tiende zege in de competitie op rij. Inclusief een NBB Bekerduel zijn de Heldenaren nu 11 wedstrijden op rij aan de positieve kant van de streep geëindigd.

Emmanuel Ubilla werd de Helderse topscorer met 18 punten. De Rotterdamse scout zag de succesvolste passer uit de DBL slechts 3 assists geven. Rogier Jansen kwam tot 10 punten en 5 assists. Aan de andere kant maakte Matthew Otten er 18.

Den Helder Kings is de enige ploeg in de eredivisie die geen statistieken verzorgt van de uitwedstrijden. Daardoor zal het nog een gepuzzel worden om de administratie van zaterdagavond ‘kloppend’ te krijgen. Hoewel de Kings 78 punten maakten, turfde de Rotterdamse scout er 76. De rapportage van het duel zal daardoor behoorlijk vertraging oplopen.

 

ROTTERDAM BASKETBALL COLLEGE – DEN HELDER KINGS  63-78  (13-19, 21-39, 41-47)

20140111 rdam_denh 3087 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.