CP3 by Basketball Totaal

Groningen wil onderzoek naar nieuwbouw MartiniPlaza

Het college van B&W van Groningen vraagt de raad van de stad om € 150.000 uit te trekken om het komende half jaar een verkennend onderzoek te doen naar het verplaatsen van MartiniPlaza, bijvoorbeeld naar het gebied rondom Centraal Station Groningen.

 Daarnaast stelt de gemeenteraad voor om eenmalig € 6,6 miljoen euro beschikbaar te stellen voor noodzakelijk onderhoud aan het gebouw en de installaties van MartiniPlaza.

Deze subsidie is een gevolg op de manier waarop MartiniPlaza in 2001 is geprivatiseerd. Bij deze privatisering is geen startkapitaal meegegeven, waardoor MartiniPlaza geen weerstandsvermogen heeft gehad. Hierdoor heeft het complex nu te maken met achterstallig onderhoud.

Ondanks deze noodzakelijke investeringen denkt het college van B&W dat het toekomstperspectief op de bestaande locatie kwetsbaar is. Daarom stelt het college voor om een verkennende studie te doen naar nieuwbouw van een voorziening voor congressen, beurzen, entertainment en topsport. Een koppeling aan de ontwikkeling van het stationsgebied lijkt een versterking op het economisch profiel van Groningen te zijn. Of dat in werkelijkheid ook zo is, zal moeten blijken uit de resultaten van het te plegen onderzoek.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.