CP3 by Basketball Totaal

Groene Uilen de sterkste in de dames promo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De finale in de spannendste landelijke competitie van het jaar, de dames promotiedivisie is een prooi geworden voor Groene Uilen uit Groningen. In de finale in Zwolle waren zij te sterk voor EBV Baros. De Groningsen wonnen met 81-72. 
De opening van de wedstrijd is ogenschijnlijk voor Baros dat snel scoort via Michelle Visser ‘t Hooft. De volgende aanval wil Baros opnieuw naar haar lange center, maar de poging wordt hard geblokt door Bony Appelmans. Daarna is het Groene UIlen wat de klok slaat. Aangevuurd door een volle bus meegereisde supporters lopen ze uit naar 7-2 en als de sterke Rotterdamse guard Teté Bartelds dan met een vroege tweede fout naar de kant gehaald wordt lijkt de wedstrijd op weg naar een vroege kloof. Maar niets minder is het geval, want hoewel Baros een paar keer pech heeft met threepointplays tegen heeft het eindelijk ook de manier gevonden hoe de Groningse defensie aangepakt moet worden. Tot veel succes leidt dat nog niet, en bij de eerste rust is het 20-9, maar daarna komt Baros op stoom. Yvette Adriaans komt een paar keer goed door, en ook Danique Clement (heren en dames eredivisiecoaches, bent u nog op zoek naar een grote forward met tremendous energy under the boards?) scoort twee keer voor de Rotterdammers die tot 20-16 terugkomen. Dan is het echter Marit Siersema die in transitie na een fakepass naar de eerste trailer een driepunter laat vliegen en zo heeft ‘momentum weer een groen shirt aan’.

Bij rust is het echter 38-30 en is er nog van alles mogelijk voor beide teams, hoewel Baros wel Tete Bartelds en Kiki Geelen op drie fouten heeft staan.

Na de rust neemt Uilen nadat Tete Bartelds met een drietje de 40-39 gescoord heeft ineens snel afstand. Een 11-2 run legt de wedstrijd in een achteraf beslissende plooi. Een time out biedt nauwelijks soelaas en met een achterstand van 64-51 gaan de Rotterdammers het laatste kwart in. Daar krijgen ze ineens de geest en met twee driepunters van Yvette Adriaans en eentje van Kiki Geelen op rij wordt het ineens weer een wedstrijd. Tot twee minuten voor tijd houdt Baros het vol, maar de achtervolging heeft verschrikkelijk veel kracht gekost, en in de slotfase is Kim Jaasma zo goed als onberispelijk op de vrije worplijn.

Topscorers:
Uilen: Kim Jaasma 22, Liesbeth Visser 17, Marit Siersema 12, Ester van Bochove 12.
Baros: Yvette Adriaans 15, Tete Bartelds 14, Michelle Visser ‘t Hooft 10.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.