CP3 by Basketball Totaal

Grizzlies wint wederom na verlenging

De Memphis Grizzlies heeft vannacht wederom gewonnen na een verlenging. Voor de vierde keer moest er een verlenging aan te pas komen om een winnaar te bepalen tussen de Memphis Grizzlies en Oklahoma Thunder. Een buzzerbeater werd uiteindelijk afgekeurd en zodoende won Memphis met 100-99.

De stand in de serie is nu 3-2 voor de nummer zeven uit het Westen. De Thunder was de grote favoriet voor de NBA Finale, maar moet nu de twee resterende wedstrijden winnen om niet uitgeschakeld te worden.

Bij de stand 100-99 in het nadeel van de Thunder schoot Kevin Durant een driepunter. Deze ging mis, maar een rebound en schot van Serge Ibaka zorgde voor de winnende score. Althans, dat dacht het publiek, maar de bal was net een fractie van een seconde te laat uit de handen. De score werd dus geannuleerd en de Grizzlies won de wedstrijd.

Russel Westbrook scoorde 30 punten, 10 rebounds en 13 assists voor een mooie triple-double, maar dat was niet voldoende. Mike Miller schoot met scherp en eindigde op 21 punten. Zach Randolph had een double-double met 20 punten en 10 rebounds.

Kevin Durant eindigde op 26 punten, maar schoot slechts 10 op 24 vanuit het veld. Durant vecht een beetje tegen zichzelf in de serie en tegen Tony Allen. Allen verdedigt Durant ‘in zijn broek’ en dat merkt Durant aan zijn schoten.

Even leek het helemaal geen wedstrijd te gaan worden, toen de Thunder met 20 punten achterstand een time-out nam. Een furieuze comeback was het gevolg. Een score van Durant maakte er 79-78 voor in de vierde periode en daarna was het close tot de finish.

 

https://youtu.be/R3Q8tG9cqnI

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.