CP3 by Basketball Totaal

Grasshoppers zet CTO voet dwars richting Final 4

Binnenland kan gerust ademhalen. De landskampioen mag volgende week haar final four titel gaan verdedigen in Landsmeer. Met dank aan Grasshoppers, die vandaag van CTO Amsterdam won met 87-76. CTO is door de nederlaag uitgeschakeld.

CTO Amsterdam moest winnen in het lastige Katwijk en beet de tanden stuk. In de slotfase werd het verschil ineens een stuk groter, want de gehele wedstrijd bleef het spannend.

Het CTO begon uitstekend met een 0-5 voorsprong, en de eerste periode was gewoon in het voordeel van het CTO. Een 5-0 run zorgde voor een 14-17 eindstand na tien minuten tot ergernis van Remy de Wit.

Bij 28-26 zorgde Katwijk voor de eerste voorsprong in de wedstrijd en werd het stuivertje wisselen. Bij rust was het 35-35 en was de spanning om te snijden bij de fans van CTO en de overgekomen Binnenland fans.

Tot aan 42-42 was het een gelijke strijd, maar toen kwam er een kleine run van de thuisploeg. Via 56-49 werd de vierde periode 56-54 bij het ingaan van de vierde periode.

Breekpunt zat hem in de vijfde fout van Van Veen bij een 68-67 stand. Binnen een minuut was de stand 73-67 en was de wedstijd gespeeld. De voorsprong liep de laatste minuut flink op en was de teleurstelling groot bij de talenten uit Amsterdam.

Voor Grasshoppers een prima overwinning om het nieuwe jaar mee in te gaan. De ploeg staat gewoon in de buurt van de play-off plaatsen en in deze competitie kan tot nu toe iedereen kampioen worden, dus ook CTO en Grasshoppers. De verschillen zijn enorm klein.

Binnenland viert feest en mag dus meedoen volgende week met Den Helder, Bemmel en Landsmeer.

2 reacties

  1. Jammer dat scheidsrechter s zo’n wedstrijd beslissen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.