CP3 by Basketball Totaal

Grasshoppers wint ook in Hoofddorp

De laatste vrijdag van oktober speelde Heren 1 van De Wit–Grasshoppers in Hoofddorp. Hoofddorp wat geen onbekende is, had de laatste wedstrijd nog Bossini / G.S. Stars Heren 1 uit Elburg verslagen, dus de mannen waren op hun hoede.


De mannen van Grasshoppers begint slap aan de wedstrijd al snel staat Hoofddorp 11-4 voor. Dan pakken de Katwijkers het draad op en lopen uit naar een tien punten voorsprong. Wesley Groen en Tim de Jong scoren van buiten en van binnen en de eindstand na de eerste periode is 15-24.
Het tweede kwart wordt er goed gewerkt. Hoofddorp komt wat terug maar Tim de Jong schiet twee driepunters en het gat blijft rond de 15 punten. Verdedigend zit het goed. De mannen helpen elkaar en staan echt als team te verdedigen. Ruststand 27-46.
Hoofddorp was overgegaan op een zone defense en Grasshoppers wist moeilijk de bal onder het bord te krijgen. Joey Schelvis, die wat ongelukkig was in de eerste helft, vindt zijn schot en paft 5 driepunters. Daarbij gaat het lopen aan de kant van Grasshoppers en het vierde kwart wordt telkens de open man gevonden en netjes afgerond. Koen is aanspeelbaar bij de basket en Wouter Breel strooit met Assists. Eind stand 55-88

Reactie van de coach:
Prima overwinning, vorig jaar hebben we twee lastige wedstrijden gehad tegen deze ploeg. Nu bleven we rustig en met geduld hebben we de zone opgelost. Dit team moet constant weten wat het kan en rustig blijven, dan komt het goed. Maar volgend weekend gaat het erom. Dan zullen we zien waar we staan, dan komt Akrides, die ook nog ongeslagen is, naar Katwijk.

Scores:
Tim de Jong 21, Joey Schelvis 20, Wesley Groen 20, Koen Grimbergen 8, Jaco van Rhijn 8, Glenn Schijf 4, Wouter Breel 4 ( 11 rebs ) Sebastiaan Kuyt 2, Tom Driessen 1.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.