CP3 by Basketball Totaal

Grasshoppers VU20 pakt de dubbel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De finale van de Vu20 is vanmiddag gewonnen door Solar Systemen Grasshoppers. In een boeiende finale in Zwolle versloegen zij Jolly Jumpers met 68-66. 

Het begin van de wedstrijd was wat rommelig met missers aan beide kanten maar al snel viel op dat Jumpers de rebound met recht controleerde. In de eerste anderhalve minuut pakte de ploeg van Mart Kieftenbeld alleen al vier aanvallende rebounds waardoor de ploeg bekerwinnaar Solar Systemen Grasshoppers danig onder druk zette.  Het verschil maken duurde nog even maar bij 6-13 op een score van Mardi Westenberg was daar de eerste serieuze afscheiding tussen beide ploegen. Grasshoppers vluchtte in een time out en antwoordde met een driepunter van Ilse Kuijt in de rechter corner. Het was gelijk weer het laatste wapenfeit van Grasshoppers in die eerte periode want het slotaccoord was voor Jumpers dat Anke Rikhof met een zwaar verdedigde shotclockbuzzerbeating driepunter de eerste stand op 9-16 zag brengen.

Na de korte break was de wedstrijd meer evenwicht. Solar Systemen Grasshoppers zocht en vond individuele kwaliteiten van met name Fleur Kuijt die twee driepunters raak mikte, en ook Katie Gout had een fase waarin ze niet kon missen. Daarnaast controleerde Grasshoppers de verdedigende rebound beter waardoor nadat Fleur Kuijt bij 21-20 de voorsprong voor het eerst in de wedstrijd naar Katwijk had gebracht de Kattukers het momentum redelijk leken vast te houden en bij 28-24 en 31-27 (beiden op drietjes van Gout) even leken door te drukken. Via Anke Rikhof trok Jolly Jumpers weer aan de bel voor de 37-33 ruststand.

De tweede helft opende met Grasshoppers als bovenliggende partij. Het verschil liep zelfs op naar 45-36 maar Anke Rikhof en de imponerende Laura Steggink -goed voor met 19 punten- hielpen Jumpers weer in het zadel. Halverwege het vierde kwart weet Anke Rikhof zelfs de score weer gelijk te trekken en bij 59-59 lijkt Grasshoppers te wankelen. Dat is dan gerekend buiten de waard, in dezen Noor Driessen die met twee opeenvolgende scores haar ploeg weer naar de goede kant van de score bracht. Zou dat dan de beslissing zijn?? Nee, want met sterk werk onder de borden komt Jumpers opnieuw terug in de wedstrijd. Wat heet: twee vrije worpen van opnieuw Laura Steggink op minder dan een minuut van het einde brengen het gat terug naar 66-63. Twintig seconden verder ontploft alles wat een Twents hart heeft zelfs als Marly Koelman met een driepunter dwars door de verdedigende handen in haar gezicht heen de score weer gelijk trekt. Dan is het het antwoord aan Grasshoppers dat Fleur Kuijt alleen naar het bord laat gaan en ziet scoren. De bonus mist ze echter, en dus denkt Jumpers aan verlenging of zelfs meer als Danae Tijink hard naar de ring gaat maar ze mist. In de rebound raakt de bal vast en krijgt Jumpers op basis van de pijl balbezit. Minder dan zeven seconden is nog altijd tijd genoeg voor een goed schot, maar de Katwijkers hebben dan door hoe ze het inside dicht moeten houden en zorgen voor een balwinst waarna ze de tijd uit kunnen dribbelen met een 68-66 voorsprong op de klok.

Topscorers:

Solar Systemen Grasshoppers: Noor Driessen 16, Fleur Kuijt 13, Saskia Berends 10 , Kati Gout 10;
Jolly Jumpers: Anke Rikhof 20, Laura Steggink 19

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.