CP3 by Basketball Totaal

Grasshoppers verliest kraker tegen Loon

De dames van Rick Driessen speelden dinsdagavond een kraker in de eredivisie. Voorafgaand aan de wedstrijd stond de Katwijkse ploeg op derde plek en ontving ze de selectie van Landsmeer, de huidige nummer 2 van de ranglijst. Bij winst zou Solar-systemen Grasshoppers de tweede plek overnemen van Landsmeer, maar Loon speelde een solide wedstrijd en was gebrand om een einde te maken aan de winning streak van Katwijk. Een zeer spannende wedstrijd werd in het laatste kwart beslist in het voordeel van Loon Lions, 77-84.

sonja kuijt vs loon lions foto Geert Bekker
Solar-systemen Grasshoppers begon sterk, nam initiatief en was niet van plan thuis te gaan verliezen. Na verloop van tijd vocht Landsmeer zich terug in de game en benutte de gaten in de Katwijkse defense. De teams waren na het eerste kwart in evenwicht, 19-19. In het tweede kwart bleef het gelijk op gaan tot aan de 5e minuut, daarna had Loon lichtelijk de overhand. Landsmeer schoot beter en in de laatste paar minuten werd een kleine voorsprong gepakt door de bezoekers, 38-44. Nog niks aan de hand met nog 20 minuten te spelen. Solar-systemen Grasshoppers kwam goed uit de kleedkamer, viel de ring aan en liep in op Landsmeer door middel van mooie aanvallen. Mede door 5 driepunters dit kwart leidde de thuisploeg met 63-62. In het laatste kwart konden de Katwijkse dames de goede lijn niet doorzetten, er ging te veel mis en het ervaren team uit Landsmeer was simpelweg productiever. Loon Lions is het eerste team dat in Katwijk weet te winnen, met 77-84 ging de overwinning naar de bezoekers. Daarmee is de stand voor de final four in Den Helder vastgesteld. Ondanks de nederlaag doet de ploeg uit Katwijk weer mee in de eredivisie, na jarenlange afwezigheid heeft de Grasshoppers zich weer geplaatst voor een plek in de final four. In het weekend voor Kerst kan revanche worden genomen op Loon.
Voor het zover is wachten nog 2 competitiewedstrijden, zaterdag uit in Den Helder en volgende week woensdag thuis tegen CTO Amsterdam. Den Helder heeft alleen nog maar van Solar-systemen Grasshoppers verloren dit seizoen, dus wederom een kraker in de eredivisie.

Zaterdag 12 december 20.00 uur Dozy Den Helder – Solar-systemen Grasshoppers

Woensdag 16 december 21.00 uur Solar-systemen Grasshoppers – CTO Amsterdam

Final four :
Vrijdag 18 december
19.00: 4 Lekdetec Bemmel vs 1 Dozy Den Helder
21.15: 2 Loon Lions Landsmeer vs 3 Solar-systemen Grasshoppers Katwijk

Zaterdag 19 december
19.30: Finale

fotos: Geert Bekker

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.