CP3 by Basketball Totaal

Grasshoppers U16 neemt pas laat afstand van Almonte

De openingswedstrijd van het NK vu16 bracht thuisvereniging De Wit Grasshoppers met de jarige Simone Verbeek op het veld tegen de kampioen van rayon Zuid: Almonte.

Het werd een boeiende wedstrijd waarin titelverdediger Grasshoppers het lang behoorlijk lastig had met de Brabantse formatie van Margreet van Putte. Via Bo Teulings en Jonne van Oosterhout nam Almonte brutaal de eerste leiding nam.  Grasshoppers, met een aantal speelsters dat de avond voordien nog de titel pakte in de U20 finale in Amsterdam , counterde naar 4-8 maar ging vervolgens toch met een achterstand van 12-11 het eerste kwart uit.  Met name center Tessa Schellekens van Almonte kwam goed door en pakte de nodige punten naast haar rebounds. De punten waren duur in de tweede periode want na een 4-9 kwartstand brak de wat lange rust aan en was het spannender dan velen verwacht hadden: 16-20.

De tweede helft gaf een eender beeld. De Wit Grasshoppers probeerde wel, maar kwam niet los van de dappere brabo’s die zelfs op 28-25 voorsprong kwamen door een score van de goed spelende Famke Hermans. Grasshoppers nam het initiatief weer terug, en leidde met vijf punten voordat Bo Teulings de 33-30 startstand voor het derde kwart liet noteren.

In dat laatste kwart kantelde het beeld volledig. Miss Moneytime Noor Driessen kwam los, trok het gat bijna solo naar tien punten en daarmee brak de Brabantse weerstand. De wedstrijd was een kwart te lang voor Almonte dat in de slotfase diep de bank op ging om iedereen te laten proeven aan het niveau waarmee het gat nog iets opliep waarbij het verschil een beetje geflatteerd was. Met 59-38 werd het een relatief groot gat zonder dat Grasshoppers er erg in slaagde om indruk te maken.

Scores:
Almonte: Tessa  Schellekens 14, Bo Teulings 8, Jonne van Oosterhout 6, Tessa de Graaff 4, Famke Hermans 2, Annika van Heukelom 2, Jans van de Ven 2;
De Wit Grasshoppers: Mia Hordijk 10, Rosie Kanbier 9, Naomi van Duijn 8, Noor Driessen 7, Dianne van Wijk 6, Jacobina van Duijn 4, Simone Verbeek 4, Yara Paulides 2, Anouk Peeman 2, Moniek Kraaijenoord 2.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.