CP3 by Basketball Totaal

Grasshoppers U16 haalt adem na goed weerwerk RTC Noord

RTC Noord pakte na een goed begin van Grasshoppers brutaal de leiding in de tweede wedstrijd en de toeschouwers, die al wel eens in grotere getalen de weg naar Katwijk gevonden hadden voor een NK, gingen er eens goed voor zitten.
Na 6-5 werd het 15-6 op een score van Eline Freese. Ineens leek er iets geks aan de hand, want het tempo , normaal in de vingers van een  Grasshoppersploeg werd ditmaal echt bepaald door RTC Noord dat met 18-10 de eerste rust bereikte.

Met Mia Hordijk aan het roer kwam De Wit Grasshoppers hard dichterbij. Een 8-2 run over twee minuten maakte het 20-18 op een score van Noor Driessen maar de Noordelijke kampioen bleef koel, en counterde met gevoel voor raffinement naar 26-18. De thuisploeg maakte goed gebruik van de noodrem die de Groningse verdediging af en toe hanteerde en Mia Hordijk tekende voor 28-28 met iets meer dan een minuut te gaan. Het slotaccoord van de eerste periode was weer voor Milou Vennema die 30-28 liet noteren als ruststand.

Na de rust trok Grasshoppers de teugels aan. De bank van de ploeg van Rick van Zelst liet haar waarde gelden, en met name Noor Driessen was onstopbaar voor de Groningse defensie. Ze tekende voor 7 van de 16 punten dit kwart voor de titelverdediger en ging haar ploeg ook voor in het verdedigende werk waardoor de tegenstanders er maar 11 lieten noteren. Stand aan het begin van het laatste kwart dus 44-41 maar het momentum was wel hard aan het veranderen.  Tot 49-44 kon RTC Noord nog meekomen, maar daanra was de koek op. In de laatste drie minuten kwam dan eindelijk de Grasshopperstrein op gang en deze scoorde 12 van de 16 laatste punten in de wedstrijd waarmee de stunt die lang inzat uiteindelijk vrij ruim werd afgewend: 66-51.

Scores:
Grasshoppers: Mia Hordijk 20, Noor Driessen 13, Rosalie Aandewiel 12, Yara Paulides 8, Rosie Kanbier 7, Naomi van Duijn 4, Jacobine van Duijn 1, Saskia Verbeek 1.
RTC Noord: Milou Vennema 12, Yfke Hoek 11,Imran Ertegul 7, Eline Freese 6, Carmen Dijkhuis 5, Rixt Stoelwinder 4, Ires van de Wal 2, Rosa Vreugd 2, Demi Mulder 2.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.