CP3 by Basketball Totaal

Grasshoppers trekt stand gelijk

De tweede wedstrijd in Katwijk was woensdagavond weer spannend. Maar dit maal won Solar-systemen Grasshoppers, met 72-69.

Loon Lions kwam net iets te kort. Opnieuw liet het Landsmeerse team steken vallen, zowel aanvallend als verdedigend. Dit was natuurlijk ook de verdienste van Grasshoppers, dat furieus de Landsmeerse basket bleef aanvallen en de Lions-speelsters fel op de huid zat.

Tanya Bröring blonk uit bij Loon Lions met 26 punten en 7 rebounds. Marlous Nieuwveen trok 15 rebounds naar beneden en scoorde 7 punten. Fieke Ligthart droeg 11 punten bij en Corine Manuputty 9. U18-speelster Lindsay Pengel kreeg veel speeltijd van coach McDowell en speelde een verdienstelijke wedstrijd met 6 punten.

Loon Lions begon met een 4-8 voorsprong, maar driepunters van Sonja Kuijt en Evelien Messemakers brachten de thuisploeg langszij. Een tweede driepunter van Kuijt bracht het Katwijkse team even later op een 20-12 voorsprong. Corine Manuputty antwoordde van achter de boog, maar de vijftienjarige Mia Hordijk zorgde voor een verschil van 7 punten na het eerste kwart, 22-15.

Het tweede kwart was voor Loon Lions. Met nog vier minuten te spelen voor rust maakte Lindsay Pengel met een korte jumper gelijk: 29-29. Vervolgens werden scores uitgewisseld tot de rust aanbrak bij een 36-36 gelijke stand.

Lindsay Pengel, 6 punten

Lindsay Pengel, 6 punten

De derde periode begon Solar-systemen Grasshoppers met een 8-2 run, 44-38. Deze werd beantwoord met vijf Landsmeerse punten, die het verschil tot 1 punt terug brachten. Dat verschil stond aan het einde van het derde kwart nog steeds op het bord, 52-51.

Het vierde kwart was weer verstikkend spannend, in een volle hal waar niet alleen de beide supportersscharen voor een hels kabaal zorgden, maar ook de Katwijkse speaker zijn longen uit zijn lijf brulde bij elke score van de thuisploeg.

Ingrid van der Plas en Iris Govers zetten hun ploeg weer op een wat ruimere voorsprong, 56-51, maar vervolgens besloot Tanya Bröring dat het tijd was om haar stempel op de wedstrijd te drukken. Met twee driepunters en een derde rake jumper van net binnen de boog zorgde ze voor 58-59. Fleur Kuijt benutte twee vrije worpen, maar een vierde afstandstreffer van de Landsmeerse aanvoerder zette de Lions weer op voorsprong: 60-61.

Tanya Bröring, 26 punten

Tanya Bröring, 26 punten

Een driepunter van Floor Kuijt met nog 2:24 seconden te spelen leek de wedstrijd in Katwijks voordeel te kantelen. Het werd 67-63, maar een driving lay-up van Corine Manuputty bracht de Lions weer terug.

Grasshoppers maakte 69-65, waarna een technische fout voor coach McDowell – de Landsmeerse bank sprong massaal op om tegen een arbitrale beslissing te ageren – leidde tot een vrije worp (70-65) en Katwijks balbezit met nog 1:13 te spelen.

Corine Manuputty, 9 punten

Corine Manuputty, 9 punten

Loon Lions was veroordeeld tot het maken van fouten om na al dan niet gemiste vrije worpen in balbezit te komen. Dat lukte nog aardig ook. Tamlyn de Groot en Sonja Kuijt misten beiden één vrije worp, wat leidde tot een stand van 72-69 met nog 16 seconden te spelen. Tanya Bröring miste met nog 9 seconden op de klok, waarna coach Rick Driessen een time-out nam. Bij het uitnemen door Grasshoppers wist Lindsay Pengel de bal te veroveren. Het Landsmeerse jeugdtalent speelde een vrijstaande Tanya Bröring aan voor een niet kansloze driepunter in de laatste seconde. Het schot trof helaas geen doel en de Katwijkse fans konden feest vieren.

De stand is 1-1. Zaterdag gaat het spektakel verder in Landsmeer.

Kim Hartman koestert een dichtgeslagen oog

Kim Hartman koestert een dichtgeslagen oog.

Bron: Loon Lions

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.