CP3 by Basketball Totaal

Grasshoppers stunt in bekerfinale tegen Blizzards!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
In een meer dan aardig gevuld Arcus Sportcentrum, en met toeschouwers uit onder andere China via de livestream is de bekerfinale in de vu20 competitie gewonnen door De Wit Grasshoppers. Het werd 58-64 voor de ploeg van Wouter Star.

Janine Guijt opende sterk voor de Katwijkers die in het seizoen nog niet van de Zwols-Amsterdamse ploeg wisten te winnen. Pas na vier minuten wist Blizzards de score weer gelijk te trekken nadat Janis Ndiba een threepoint play liet noteren voor 5-5. Twee minuten later namen de Blizzards zelfs de overhand door eerst een driepunter van Evi Dekker en daarna een score van Katoo Koenen. Maar bij Grasshoppers was daar opnieuw Janine Guijt van afstand om het gat meer dan te halveren.: 10-8. Na een time out bij 12-8 in het voordeel van Blizzards zochten beide ploegen hun heil in een press. Blizzards leek uit te lopen maar een turnover van Evi Dekker kort voor tijd kon Fleur Kuijt scoren en gingen de blizzards met 14-11 voorsprong de eerste rust in.

De openingsfase van het tweede kwart zag de verdedigingen weer heersen.Grasshoppers had niet echt antwoord op de zone van Blizzards, en Blizzards kwam aanvallend creativiteit te kort om de Zuid Hollandse defensie te slechten. Een hele verre driepunter van Fleur Kuijt bracht beide ploegen weer naast elkaar. Twee scores van Anne van Vlijmen later waren het de Blizzards weer met een kleine voorsprong. Toch liepen de Blizzards niet direct geolied door. Twee vervelende turnovers op rij brachten Grasshoppers, met aanjagers Kuijt en Guijt weer terug op voorsprong: 18-16. Een fase brak aan met veel turnovers waaruit weinig voortkwam. Het verschil bleef hangen op de drie, vier punten: 22-18 bij rust.

Na iets meer dan anderhalve minuut in de derde periode zette Janine Guijt met een driepunter de scorer weer aan het werk. En waar Blizzards vooral met Ndiba inside ging, loste Grasshoppers de zone van de Zwollenaren op met driepunters van Janine Guijt: 24-24 (al het vijftiende punt van Guijt), en daaroverheen een driepunter van Fleur Kuijt: 24-27 in het voordeel van de Kattukers. Time out voor de Bizzards! Grasshoppers drukte echter door via Marieke van Schie en Fleur Kuijt naar 24-31. Zoals het hoorde was het Ndiba die antwoordde voor de Blizzards: 26-31. Janine Guijt bleef echter huishouden voor de Katwijkers. Na opnieuw een steal en een score hadden de titelverdedigers een gat van 30-39. Twee vrije worpen later en een steal met een score uit de press van Ndiba later leefde Blizzards weer:34-39. Een fout met nog 1 seconden op de schotklok (en 2.2 op de wedstrijdklok) van Evi Dekker op Janine Guijt betekende 34-42 (en 22 punten voor Guijt)

Het vierde kwart kwam sneller op gang. Fleur Kuijt werd vrijgelaten op de kop van de driepuntslijn voor 34-45. Een 0-8 run van Grasshoppers was ingezet voordat Anne van Vlijmen wat wist terug te doen met een driepunter voor 37-49. Ella Bouman prikte zelfs de 41-49 binnen en ineens leek Blizzards er weer in te gaan geloven. Grasshoppers wankelde maar een driepunter van Guijt op 2.58 van het einde gaf de bekerwinnaars van vorig jaar weer lucht: 46-56. Blizzards bleef aandringen, zag Bouman voor 50-56 tekenen en uit twee freebee’s tekende Ndiba daarna voor 52-56. Het antwoord was een coast to coast van Fleur Kuijt. Lyn Tamis pakte een aanvallende rebound op een miss van Ndiba voor 54-58 waarna in de press Myrthe den Heeten in de fout ging. Noor Driessen miste beide vrije worpen waarna Femke Slim door Grasshoppers op de lijn gezet werd. Ook voor de schutter van Blizzards was de druk te hoog.

Na een time out van Grasshoppers zetten de KAtwijkers Evi Dekker op de vrije worplijn met nog 32 seconden op de klok: 56-58! Met twaalf seconden te gaan moest Blizzards de klok stoppen , en maakten ze een fout op Fleur Kuijt. De dynamo van Grasshoppers faalde niet: 56-59 waarna Saskia Berends een aanvallende rebound pakte op de misser. Femke Slim was snel met de fout, waarna Berends de tweede raak schoot: 56-60. Tien seconden op de klok nog en het drukke Arcus zinderde door de Blizzards time out heen. Scheidsrechter Groefsema verzon een fout van Marieke van Schie waarna Ndiba op de vrije worplijn verscheen. Ze schoot er twee raak: 58-60 waarna het weer Slim was die snel de klok wist te stoppen. Zeven seconden kunnen dan nog een heel eind zijn, maar Kuijt blikte of bloosde niet, en voegde twee punten aan haar totaal toe. 58-62 en zeven seconden nog voor Blizzards om vier punten te maken. Het schot van Blizzards miste overtuiging, en ditmaal was het Guijt die naar de vrije worplijn mocht. Beide schoten waren raak en daarmee pakte Grasshoppers de titel.

Topscorers:

Grasshoppers: Guijt 27, Fleur Kuijt 20, Saskia Berends 10 punten 10 rebounds.

Blizzards: Ndiba 24 punten 10 rebounds.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.