CP3 by Basketball Totaal

Grasshoppers stunt bijna tegen Koploper

Rick Driessen Grasshoppers foto Luc Reuvers

Rick Driessen, foto: Luc Reuvers

De Wit-Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond net niet weten te winnen van koploper Loon Lions. De gasten wonnen met minimaal verschil in een – tot de laatste seconde – spannende en amusante wedstrijd.

De wedstrijd begon in hoog tempo. Scores gingen over en weer en beide teams hanteerden een man-to-man verdediging. Janine Guijt met het 1e drietje en Evelien Messemaker zorgden voor een 13-12 voorsprong. Dan zijn er nog 2 minuten te spelen in het 1e kwart. Zowel de Wit als Loon schieten met scherp. Rowey Jongeling namens De Wit 2x van afstand en vervolgens een rake driepunter van Lion Belinda Bos zette een 17-19 stand op het scorebord.

De 2e periode was voor Wit-Grasshoppers. Scores van vooral Fleur Kuijt leidden tot een Katwijkse voorsprong (27-23). Vervolgens inside-scores van Eline Kraaijenoord en een fraaie aanval over 5 schijven feilloos afgemaakt door Renee Hoveling met een drietje deed het publiek opveren (33-26). Loon Lions wist– na een time out van coach Lakner – nog wat terug te doen zodat de teams de kleedkamers opzochten bij een 36-33 ruststand.

Na de rust werd volop gescoord. Namens Loon Lions vooral Sharon Beld. De Twentse was in deze periode (17 van de totaal 26 punten) een ware plaag voor de Katwijkse verdediging met zowel drives naar het bord als scores van afstand. De Wit-Grasshoppers antwoordde van afstand met drietjes van Inez van Hulsen, Janine en Renee. Als Sonja Kuijt haar 3e drietje raak schiet is de stand 59-60. Nadine Boessaart zorgde in de slotseconden nog voor de Landsmeerse voorsprong.

Met een fraaie center-move werd door uitblinkster Ingrid van der Plas de toon gezet bij aanvang van het laatste kwart. Lions blijft ook scoren en pakt de leiding weer over (65-66). Coach Rick Driessen moet een time out aanvragen. Scores van Sonja brengt De Wit weer op voorsprong (69-68). Time out Loon Lions en nog 2 minuten te gaan. De razend snelle Kim Hartman profiteert van Katwijks balverlies en zet Lions weer op 4. De Wit weet van geen wijken en via score van Ingrid en 2 vrije worpen is de stand weer gelijk. Er is nog een halve minuut te spelen en het publiek zit op het puntje van z’n stoel. Aanval van Lions en wie anders dan Sharon Beld scoort (73-75). Met 3 seconden voor het einde is er nog een mogelijkheid voor verlenging maar 1 vrije worp word gemist zodat de eindstand op 74-75 word bepaald.

Scores: Inez van Hulsen 8, Fleur Kuijt 8, Janine Guijt 6, Renee Hoveling 9, Rowey Jongeling 4, Ingrid vd Plas 10 (+10 reb.+8 assists), Sonja Kuijt 16, Evelien Messemaker 4, Eline Kraaijenoord 9 (+8 reb).

Bron: Grasshoppers

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.