CP3 by Basketball Totaal

Grasshoppers soepel naar de finale

Als er vooraf enige spanning in de ploeg van De Wit Grasshoppers zat, dan was daar in de ontmoeting met Jolly Jumpers niets meer van te zien. Jumpers maakte een wat uitgebluste indruk, en kon tot 8-8 meekomen met Grasshoppers en deed daar eigenlijk weinig gekke dingen voor. Het was defensief redelijk georganiseerd, en aanvallend kwam de ploeg tot goeie schoten en euzes. De volgende tussenstand was echter 10-28 op een score van Rosalie Aandewiel. Aandewiel liet daarop gelijk een raak drietje vallen voor 12-31 en bij rust was het 35-17.

Het recept voor de tweede helft was dan ook duideijk. Grasshoppers kon doorbouwen aan een lekker aanvoelende overwinning , en voor Jumpers kon de wedstrijd eigenlijk niet snel genoeg afgelopen zijn. Het voert te ver om te zeggen dat er ‘getankt’ werd, maar de structuur en samenhang die er eerder dit toernooi nog bij Jumpers te zien was, speelde De Wit Grasshoppers vakkundig de tassen in. De tweede helft was een mooie blijk van de kwaliteit van de Katwijkse jeugdopleiding omdat speelsters als Simone Verbeek en Jacobine van Duijn de kans kregen om uit te blinken, waar ze dat een week eerder in veel mindere mate deden tijdens de eerste wedstrijden.  Verbeek deed prima werk als pointguard, en creeerde stijlvol openingen voor haar ploeg, terwijl van Duijn zich slim naar dubbele cijfers toewerkte. Een 56-25 tussenstand was het gevolg, en daarmee was het kleine beetje spanning dat er nog was weg uit de wedstrijd. Grasshoppers liep uit naar 70-29 waarna de ploeg van Rick van Zelst en Anja Kuijt wat gas teerug nam. In de slotminuten kon Jumpers daarom met name via de atletische Noelle Droste nog wat aan de score doen, maar dat was puur voor de boeken.

Scores:
De Wit Grasshoppers: Yara Paulides 8, Mia Hordijk 9, Noor Driessen 2, Jacobine van Duijn 10, Laura van der Meij 2, Simone Verbeek 11, Anouk Peeman 6, Moniek Kraaijenoord 6, Rosalie Aandewiel 13, Naomi van Duijn 4, Dianne van Wijk 2, Rosie Kanbier 5.
Jolly Jumpers: Anke Waaijer 10, Jet Kempers 1, Pien Kamphuis 2, Lieke Sonder 10, Noelle Droste 13, SIgourny Rensink 4.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.