CP3 by Basketball Totaal

Grasshoppers kampioen Eerste Divisie

Het is de mannen van Grasshoppers gelukt. Ongeslagen kampioen worden in de Eerste Divisie. Na verlenging werd Lokomotief verslagen met 78-72. Een ‘home-run’ voor de mannen van Jeroen Reitsema.

En wat een prachtig seizoen voor de mannen uit Katwijk. Alle wedstrijden werden gewonnen en dus mag de ploeg naar het hoogste amateurniveau van Nederland promoveren.

Toch was het een zeer lastige wedstrijd tegen de mannen uit Rijswijk, die een week eerder Akrides helemaal uit de sporthal liepen. Een bus met supporters was meegegaan richting Zwolle en die waren in de eerste periode stil te noemen. Het team van Joey Schelvis kwam niet op gang en keek snel tegen een 5-15 achterstand. Na tien minuten was het 12-18 en bleef de ‘thuisploeg’ aanvallend ploeteren. De druk leek teveel voor Grasshoppers. Bij rust was het 27-36.

In de derde periode kwam Grasshoppers eindelijk dichterbij onder aanvoering van Schelvis. Halverwege de derde periode was de stand nog 35-42, maar de laatste minuten scoort Lokomotief niet meer en bij het ingaan van de laatste periode lag de strijd om de titel helemaal open 41-42.

De laatste periode was het superspannend en zat het publiek op het puntje van de stoel. Het was stuivertje wisselen, maar Lokomotief kon de kleine voorsprong niet meer vasthouden en was er een verlenging nodig.

In de verlenging brak de foutenlast Lokomotief op en kon Grasshoppers weglopen. Het werd 72-67 en de wedstrijd leek beslist, maar Lokomotief kwam nog een keer dichtbij (72-70), maar de ervaring van de Katwijkse mannen gaf de doorslag.

Het werd een Katwijks feestje in Zwolle, die daarna in de eigen kantine nog lang werd voortgezet.

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.