CP3 by Basketball Totaal

Grasshoppers 2 geen partij voor Lekdetec

Ondanks een 116-37 nederlaag bij Lekdetec.nl Batouwe lijkt de formatie van De Wit Grasshoppers 2 na een moeilijke reeds nederlagen de juiste weg ingeslagen. Gedurende vijftien boeiende minuten voor rust waren de gasten misschien wel meer dan gelijkwaardig aan Lekdetec dat op basis van individuele kwaliteiten wel een voorsprong nam.

De openingsscore in de wedstrijd was heel brutaal voor de Katwijkse ploeg die wel snel het initiatief aan de formatie van Bart Sengers moest laten maar zich allerminst over wenste te geven. Lekdetec slaagde niet in het afstoppen van de Katwijkse forward Anita de Jager die in het eerste bedrijf acht van de elf Katwijkse punten liet aantekenen, terwijl ze daarnaast ook in de opbouw en transitie sterk spel liet zien. Zo was de captain steeds de juiste optie om de press te breken en toen coach Beumer van Grasshoppers haar in het tweede kwart naar de kant haalde met een verschil van acht op de borden gebruikte Lekdetec, dat ook starters van den Oever, Berends en Messemaker bij de tegenstanders op de bank zag zitten, het als een signaal om het gaspedaal nog eens flink in te drukken. Een run van vijftien punten in vier minuten deed de Katwijkse ploeg de das om.
Bij rust was het 49-21 en kon er over de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd geen onduidelijkheid meer zijn. De vraag was alleen of het verschil binnen de perken gehouden kon worden door de Katwijkse reserves. Die vraag werd in de rust wellicht al met nee beantwoord door Batouwecoach Bart Sengers die de press een tikkeltje anders neerzette en de zone van kort voor rust wijselijk liet staan. Net als voor de thee had Grasshoppers daar geen antwoord op, en dus was het prijsschieten geblazen voor de Bemmelse sterrenformatie. Met de vorstelijk spelende Karin Kuijt aan het roer als brein van ettelijke fraaie aanvallen stoomde Lekdetec door naar 84-28 waarmee vooral de gasten zichzelf tekort deden.

Ook in het laatste bedrijf was het veelal prijsschieten voor de thuisploeg, en dan gaat er veel meezitten. De bommen vlogen Grasshoppers om de oren en een dikke vier minuten voor tijd was het aan de sterk spelende Jacobine Klerkx om de 100 vol te maken met een driepunter. Voor de gasten onderscheidde in de slotfase Anita de Jager zich nogmaals een paar keer door op veertien punten uit te komen en daarmee in een individueel gezien prima ontmoeting topscorer te worden voor haar ploeg. Dat de teller uiteindelijk eindigde op 116-37 was voor de spelers niet heel boeiend meer.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.