CP3 by Basketball Totaal

Göttingen nog twee zeges verwijderd van promotie naar BBL

Voor 3.323 toeschouwers won BG Göttingen in de Sparkassen-Arena dankzij een zeer sterke defensie van BBL-degradant, Giessen 46ers: 71-56. Door deze overwinning komt het doel – promotie naar de BBL – een stap dichterbij. De tweede wedstrijd in de halve finaleserie vindt plaats op tweede paasdag in Giessen.

De manschappen van coach Johan Roijakkers begonnen vanaf het begin van de wedstrijd gefocust. Door steeds wisselende verdedigingsvormen werd het aanvalsspel van Giessen geheel ontregeld. Göttingen bleef geconcentreerd spelen en sloot het eerste kwart af met een 22-9 voorsprong.

Giessen kwam in het tweede kwart aanvallend wat beter in de wedstrijd maar Göttingen bleef de wedstrijd domineren vooral onder de borden.  Van bijzonder belang was de interactie tussen Alex Ruoff en Harper Kamp. De twee Amerikanen vonden elkaar blindelings en waren niet te verdedigen. Göttingen had de wedstrijd volledig onder controle, bepaalde het ritme en bleef met een hoge intensiteit spelen. Met een 42-24 voorsprong ging het team van Roijakkers de rust in.

Na de pauze kwamen de 46ers wat terug in de wedstrijd, doordat Göttingen de teugels in de verdediging iets liet vieren en aanvallend slordig omsprong met de kansen. Giessen verloor halverwege het derde kwart topspeler Myles Hesson. De speler van het Engelse nationaal team kwam ongelukkige ten val en werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Er werd een ontwrichte teen gediagnosticeerd. Ondanks het gemis van Hesson knabbelden de Hessen iets af van de achterstand: 53-40.

In het laatste kwart kwam Göttingen toch nog even in de problemen. Giessen verdedigde beter, terwijl Roijakkers zijn beste spelers Kamp, Ruoff en Godbold lang op de bank liet zitten. Giessen kwam hierdoor terug tot op zeven punten (61-54). Roijakkers bracht zijn beste spelers terug op het veld, waardoor de oude machtsverhoudingen werden hersteld.  Göttingen plaatste direct een 10-2 run en boekte uiteindelijk een comfortabele 71-56 overwinning.

“We verloren in de tweede helft onze focus,” vertelde BG-coach Johan Roijakkers na afloop. “We hebben gewonnen door onze goede eerste helft.”


Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.