CP3 by Basketball Totaal

Golden State Warriors pakken het record

Afgelopen nacht was de laatste speeldag van het reguliere seizoen in de NBA, en wat voor één! Op de dag die eigenlijk om Kobe Bryant draaide die zijn allerlaatste wedstrijd ooit speelde voor de Los Angeles Lakers, wisten de Golden State Warriors het ondenkbare te doen.

Het voorgaande record dat werd gezet door Michael Jordan en zijn Chicago Bulls in 1995-96 waarin zij 72 zeges pakte en slechts 10 wedstrijden verloren, verbraken de Warriors door de Memphis Grizzlies met 125-104 te verslaan in eigen huis en daar door uit te komen op 73 overwinningen! Dit was overigens niet het enige record dat zij afgelopen nacht verbraken. Daarnaast zette zij ook het beste uit record neer door van de 41 wedstrijden er 34 te winnen. Ook wisten zij gedurende het hele seizoen nooit twee keer achter elkaar te verliezen, en wist geen een team in de NBA er in te slagen om de oppermachtige Golden State Warriors twee keer wist te verslaan.

Stephen Curry, misschien wel de beste speler ter wereld op dit moment, had het voorgaande seizoen al het record op zijn naam staan van de meeste driepunters in een seizoen met 286. Dit seizoen wist Curry de allereerste speler te worden die meer dan 300 driepunters in een seizoen maakte, maar dit was blijkbaar niet genoeg voor hem. Voordat de laatste wedstrijd werd gespeeld stond Stephen Curry namelijk op 392 gemaakte driepunters en wist er al 7 raak te gooien in de eerste helft. Slechts 43 seconden was het derde kwart onderweg toen hij de magische grens van 400 gemaakte driepunters bereikte. Uiteindelijk schoot hij er 10 raak in de laatste wedstrijd en kwam zijn totaal op 402(!) waarmee hij dus zijn eigen voorgaande record van 286 verpletterde.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.