CP3 by Basketball Totaal

Goed resultaat Nederland tegen Italië

Op de openingsdag van het toernooi om de Trentino Basket Cup, waarop Nederland verrassend van België won, had assistent-coach Peter van Noord bewonderend zitten kijken naar de wedstrijd tussen gastland Italië en Duitsland. “Dat is wel even andere koek”, concludeerde hij. We hebben tegen Italië geen schijn van kans…”

Nederland verloor, geheel volgens verwachting, van Italië, maar het ging veel beter dan Van Noord had durven dromen. Het is dat Arvin Slagter en in het begin van het vierde kwart uit moest na zijn tweede onsportieve fout, anders was Oranje wellicht nog wat dichter in de buurt van de Italianen gebleven.

Tot en met het derde kwart deed Nederland goed mee met de veel sterker geachte Italianen. De eerste daden op het veld waren zelfs voor Oranje. Dat met 2-6 uit de startblokken kwam. En Nederland bleef bij, moest de Italianen wel een voorsprong gunnen, maar groot werd het gat niet. Aan het einde van het eerste kwart was het 18-14, met een onsportieve fout van Arvin Slagter als minpuntje.

In het tweede kwart liep Italië aanvankelijk weg naar 25-14, maar met onder andere twee driepunters zette Nederland daarna brutaal een 0-10 run op het scorebord, waardoor de wedstrijd weer helemaal open was. De thuisploeg nam opnieuw een voorsprong, maar kon niet echt ver weglopen.

Door een 0-4 start toonde Nederland aan er echt zin in te hebben en bleef het hele derde kwart in de buurt van Italië, dat met een voorsprong van zes punten aan het laatste stukje van het duel ging beginnen: 49-43.

Het wegvallen van Slagter door zijn tweede onsportieve fout trok een te grote wissel op de Oranjeploeg. Het verschil liep op tot boven de tien punten en daarmee was de wedstrijd natuurlijk beslist. De eindstand van 74-58 was uiteindelijk wat geflatteerd.

Zaterdag om 18:00 uur speelt Nederland de derde en laatste wedstrijd van het toernooi in Trentino. Dan is Duitsland de tegenstander.

Topscorers Nederland: Arvin Slagter 15, Worthy de Jong 14 en Mohamed Kherrazi 10

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.