CP3 by Basketball Totaal

Goed herstel Landstede Zwolle

Landstede Zwolle heeft de trein weer op het spoor gezet vandaag. In Zwolle werd een eenvoudige zege behaald tegen de nummer vijf op de ranglijst Aris Leeuwarden. Het werd een dikke 84-56 overwinning.

Aris trad aan zonder de topscorer Tjoe de Paula en dat was duidelijk te merken in het begin. Landstede had blijkbaar revanche gevoelens vandaag, na de zeperd in Den Bosch van afgelopen week. Binnen enkele minuten stond de stand 18-2 op het scorebord en was de wedstrijd zo goed als gespeeld.

De tweede periode gaf hetzelfde beeld te zien en Joe Burton (17 punten, 14 rebounds) en Tyler Hinz (14 punten) en Aris kwam even dichterbij, maar bij de rust stond gewoon een dikke 48-28 voorsprong op het scorebord voor Landstede.

De tweede helft werd het helaas geen wedstrijd meer en gooide beide coaches de draaideur open richting de bankspelers en die mochten minuten maken. Het maakte het verschil iets groter en de teller stokte bij 84-56.

Voor zover Landstede Zwolle de vierde plaats nog kon ontgaan, is dat na de overwinning vandaag zeker niet meer aan de orde. Zwolle staat vierde met 24 punten uit 16 wedstrijden. Aris staat op een vijfde plaats met 12 punten uit 17 wedstrijden.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.