CP3 by Basketball Totaal

Knappe winst Brabantse promovendus

De promotie divisie laat zijn grilligheid na de eerste vier speelrondes al goed zien. De beoogde kampioen laat punten liggen bij de promovendus die daarna weer verliest van een team dat moet knokken voor de punten.

Grilligheid ook bij Black Eagles dat het verlies bij Cobra Nova al in de sporthal had achtergelaten. Voor het team uit Rosmalen was helder dat waar Cobra op hun top acteerde de Eagles ondermaats speelde en dat moest tegen Rotterdam worden rechtgezet.

Na weer een week hard trainen mocht in de eigen Hazelaar van Rotterdam 2 serieus tegenstand worden verwacht. Het was niet duidelijk in welke samenstelling Rotterdam zou aantreden want naast Chip Jones (ex SPM/NT) heeft Rotterdam veel ervaring op de guard positie (Mladenovic) en met Papito Hersisia en Vincent van Sliedrecht de gevreesde luchtmacht in de selectie. Dat ook Richard Maxwel onverwacht binnen wandelde gaf direct aan dat we hier een sterk Rotterdam op de vloer zouden krijgen.

Het begin van de wedstrijd was voor Rotterdam maar de 6-12 achterstand werd omgezet in een gelijke stand door twee goede aanvallen en dito driepunters van Jeroen van Vugt.

Black Eagles wisselde door en na een score van Bas de Vries luisterde Amad Ishaq zijn debuut op met twee driepunters. Ook Stefan Verhart deed met een driepunter een duit in het zakje en schoot 27-16 op het scorebord.

Het tweede kwart knokte Rosmalen onder aanvoering van Bas Gaarthuis en een sterkt verdedigende Climbie N’gbala door naar een 14 punten voorsprong. Dat de wedstrijd niet gespeeld was bleek toen Chip Jones zijn team op sleeptouw naam door negen punten oprij te scoren. (37-32)

Roel Cuppen pakte de handschoen op en dunkte met een alley-oop de voorsprong weer naar een acceptabel niveau waarna een tip-in van Rob van Mil de ruststand op 47-38 bracht.

Afspraak in de rust was om de te verwachte druk van Rotterdam te pareren door zelf nog beter te gaan verdedigen! Lang verhaal kort, Rotterdam scoort maar vier punten in het derde kwart waar Jeroen met weer 3 driepunters de wedstrijd op slot schiet. 19-4!!!

Het vierde kwart laat eindelijk zien hoe diep de bank van de Eagles is. Na wederom ijzersterk verdedigen van Climbie komen uit goede aanvallen scores van Sam de Haas, Bas de Vries, Rob van Mil en laat Micheal Verhart zijn klasse zien door zijn befaamde base-line drives onderlangs te finishen.

Het optreden van Brian verdient een extra compliment want als je morgens op 8 uur opstaat om met je trainers cursus te beginnen en vervolgens een wedstrijd te coachen en daarna ook een wedstrijd te fluiten en als klap op de vuurpijl ook nog twee wedstrijden speelt dan ben je klasse.

Topscores: Jeroen van Vugt 17 pnt, Sam de Haas 13 pnt, Bas de Vries 10 pnt, Ahmad Ishaq 10 pnt

Bron: Black Eagles Foto: Jan Verhoeven sr

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.