CP3 by Basketball Totaal

Giants Academy U16 kampioen tweede divisie Zuid

Vorig jaar degradeerde het U16 jeugdteam van de Giants Academy uit de eredivisie van de Basketbalcompetitie. De doelstelling van dit topsportteam van de Giants was dan ook om zo snel mogelijk terug te keren op het hoogste basketbalniveau in Nederland. Onder de leiding van Ferrie van Renssen, Mickel Roovers en scout Alfons de Meulder heeft het team heel het jaar hard gewerkt wat resulteerde in de koppositie van de tweede divisie regio Zuid.

giants U16 kampioen

Met nog 2 wedstrijden te gaan en 2 punten voorsprong reisden we afgelopen zaterdag naar Eindhoven om daar tegen de nummer 2 Almonte U16 de allesbeslissende wedstrijd van het seizoen te spelen. Dat ook Almonte alles uit de kast haalde om voor het kampioenschap te gaan bleek uit de volle tribunes en daardoor ontstond een echte basketbal ambiance. Vanaf het begin ging de wedstrijd gelijk op met een enorm tempo en over en weer mooie scores. Giants speelde zeer geconcentreerd en met name de defence was vandaag erg sterk. Dit was ook nodig want de center van Almonte met zijn lengte van ruim 2 meter zorgde voor erg veel gevaar. De ruststand van 22-26 in het voordeel van Giants gaf vertrouwen voor de tweede helft. In het derde kwart gaf Giants nog meer gas en verloor Almonte wat controle over de wedstrijd. Ook bij hen speelde de druk en zenuwen parten. Met nog 1 kwart te gaan was de stand 32-39 in het voordeel van Giants. Het vierde kwart was erg spannend, zeker voor de meegereisde supporters. Almonte speelde voor zijn laatste kans en Giants probeerde het spel te ontregelen en de voorsprong te behouden. Het vertrouwen in een goede afloop groeide bij de jongens en gaf Almonte niet meer de kans om terug te komen. Omdat beide teams 5 teamfouten hadden waardoor iedere fout 2 vrije worpen opleverde duurde de laatste minuut erg lang. De laatste toeter klonk als muziek in de oren en de ontlading was groot bij de jongens. Een mooier scenario was niet denkbaar: In het hol van de leeuw met volle tribunes kampioen worden. Eindstand 48-54. 25 April mag Giants tegen waarschijnlijk Den Helder uit gaan maken wie zich Nederlands kampioen mag noemen van de tweede divisie. De winnaar treedt weer toe tot de eredivisie van jongens U16 in Nederland.

Op de foto staan bovenste rij van links naar rechts: Marnix Ramondt, Thijmen van de Beemt, Timon Jurisic, Gijs de Raaff,  Joris Kortsmit, Ramon de Meulder, Peer de Kock, Kristan van Renssen,
Randell de Weert. In het midden Lex de Meulder en Tom Steevens met in hun armen Ruben  Lam

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.