CP3 by Basketball Totaal

Gemiste kans voor CTO

Inez vs Laura foto Ruud FokkeHet CTO team kon woensdagavond de bus in voor een midweekse ontmoeting met Lekdetec.nl. De Supercup winnaar won ook haar twee wedstrijden in de competitie, dus voor het CTO team een mooie gelegenheid om zich te meten met één van de betere ploegen in de Vrouwen Basketball League. Het werd een razend spannende wedstrijd, waarin de ploeg uit Bemmel de wedstrijd net even slimmer uitspeelde. Met een 80-76 nederlaag konden de CTO’ers met een kater terug naar Amsterdam.

Bij afwezigheid van CTO coach Remy de Wit, was het Bondscoach Meindert van Veen die de teugels in handen had. Jill Bettonvil opende de wedstrijd met een driepunter. Jacobine Klerx kon via twee makkelijke drives scoren, maar aan CTO zijde zorgde Emese Hof met zeven punten op rij ervoor dat de wedstrijd gelijk opging. Vervolgens kon Lekdetec.nl geen veldscores meer produceren, maar mocht zes aanvallen afmaken vanaf de vrije worp lijn. De Bemmelse dames maakten hier dankbaar gebruik van en scoorden 12 uit 12 en brachten daarmee de stand op 19-15 na het eerste kwart.

Aan het begin van het tweede kwart kon Lekdetec.nl de voorsprong vergroten naar 28-19. CTO captain Janiek van Veen nam haar ploeg op sleeptouw en bracht het verschil terug naar 31-30. Via vier benutte vrije worpen van Laura Westerik kwam het CTO op een 33-34 voorsprong. Vlak voor rust begon Lekdetec.nl te pressen en scoorden tweemaal achter elkaar na turnovers aan CTO zijde en zette daarmee de ruststand op 40-36.

De CTO’ers kwamen goed de kleedkamer uit. De eerste score was nog voor de goed spelende Lisanne de Jonge, maar daarna kwamen ze, door scores van onder andere Janis Ndiba en Laura Westerik, terug naar 48-45. De Amsterdammers konden met een 0-9 run doordrukken en de thuisploeg dook in een time out. Toch werd de Amsterdamse voorsprong vast gehouden en ging de wedstrijd bij 58-62 de laatste tien minuten in.

Het laatste kwart werd een spannende strijd waarin gevochten werd voor elk punt. Tot ver in het kwart ging het gelijk op en met nog drie minuten te spelen staat er 69-68 op het scorebord. Lisanne de Jonge brengt via twee vrije worpen de stand naar 71-68. Karin Kuijt kon na een steal een driepunter scoren, maar deze werd binnen enkele seconden aan de andere zijde door Esther Fokke beantwoordt, stand 74-71. Vervolgens was het lekdetec.nl die tweemaal op een rij scoorde na aanvallende rebounds en daarmee de wedstrijd besliste. De wedstrijd eindigde met een 80-76 eindstand en het CTO team bleef met lege handen achter.

Laura Westerik werd op bezoek bij haar oude club topscoorder en liet in haar tweede CTO wedstrijd 21 punten noteren. Emese Hof (19 punten, 12 rebounds) en Janis Ndiba (13 punten, 11 rebounds) waren beide goed voor een double-double. Janiek van Veen scoorde 11 punten. Voor de overige statistieken klik hier.

Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma, op bezoek in Utrecht. Het CTO team zal het daar opnemen tegen de kampioen uit de promotiedivisie; Amazone.

Bron: http://www.basketball.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.