CP3 by Basketball Totaal

Gehavend Maxxcom verliest in buzzer van Rotterdam

Lang leek Maxxcom BSW gisteren in een spectaculair duel de punten thuis te houden tegen directe concurrent Challenge Sports Rotterdam, maar twee late driepunters van Thies Theeuwkens en Robert Krabbedam deden de jonge ploeg alsnog de das om: 81-83.

BSW coach Niels Vorenhout zag de al zo drukbevolkte ziekenboeg voor de wedstrijd verder vol lopen. Joost Padberg, een vaste waarde voorin, was voor deze wedstrijd niet op tijd hersteld van zijn in Amsterdam opgelopen enkelblessure. Weert had daar afgelopen zondag aan een zeer productief tweede kwart genoeg om de eerste punten dit seizoen binnen te slepen, terwijl Rotterdam vorige week hetzelfde deed door op fenomenale wijze een ogenschijnlijk te grote achterstand weg te poetsen en in de laatste seconden alsnog te winnen in Leeuwarden. De winnaar op deze avond zou dus goede zaken doen in het klassement.

De Weertenaren kwamen opnieuw goed uit de startblokken via Jeremy Ormskerk en een driepunter van jongeling Daan Rosenmuller. Het antwoord van Rotterdam kwam ook vanaf de driepuntlijn. Ivan Filipan en Matthew Otten zetten hun ploeg op voorsprong (9-10).

Daarna kwamen de Zuid-Hollanders in een dip, waar BSW van wist te profiteren. Akeel Eduardo zette een run in met een schitterende dunk na de bal zelf onderschept te hebben. Daan Rosenmuller en Jeremy Ormskerk hadden wederom een groot aandeel in deze run, waarin het verschil met Rotterdam opliep naar vijftien punten (41-26 in de loop van het tweede kwart). Ormskerk – die tekende voor 28 punten – was met zijn snelheid en wendbaarheid continu gevaarlijk en Rosenmuller was enkele malen succesvol vanaf de driepuntlijn.

De Rotterdammers hadden veel mogelijkheden om te scoren, maar lieten dat na. Een aanzienlijke hoeveelheid aanvallende rebounds nam weinig resultaat met zich mee. Krabbendam en Otten deelden slechts nog wat speldenprikjes uit.

Hoewel BSW in het derde kwart weer rebounds in de eigen paint ging pakken begon Rotterdam weer te scoren. De formatie van Armand Salomon maakte in een sneltreinvaart de opgelopen achterstand weer goed na scores van Ivan Filipan en een driepunter van Thies Theeuwkens. Vlak voor de laatste onderbreking bracht Bart Stolk zijn ploeg zelfs op een 58-60 voorsprong vanaf de vrijeworplijn.

Een nek-aan-nekrace volgde in het vierde kwart. Beide ploegen wisselden de lead steeds af. Bart Stolk vond na een makkelijke combinatie Lukas Steijn, die volledig vrij een layup kon maken. Ivan Filipan zette Rotterdam met een drietje weer op voorsprong en Akeel Eduardo had voor BSW wederom een fenomenale dunk in huis.

Kenneth van Kempen was belangrijk voor zijn ploeg in de slotfase. De center maakte bijna een triple-double (zestien punten, elf rebounds en negen assists) en leek, samen met Jeremy Ormskerk, BSW met vrije worpen de overwinning een halve minuut voor tijd veilig te stellen (81-77). Echter, Thies Theeuwkens rondde na aan snelle aanval vanaf de driepuntlijn subliem af en maakte het in de slotseconden nog spannend.

Er ontstond enige consternatie rondom de arbitrage nadat een speler van Rotterdam volgens de Weertenaren een fout beging, maar de scheidsrechter gaf de bal aan Rotterdam met nog 2.6 seconden op de klok. Otten hervatte het spel en vond Krabbendam, die van aanzienlijke afstand een schot loste. Tot verschrikking van het Weerter publiek trof dat schot doel, waardoor de club uit de havenstad met het volle pond naar huis kon.

Maxxcom BSW blijft door het verlies op twee punten steken en gaat aanstaande zondag op bezoek bij Landstede Zwolle. Challenge Sports Rotterdam, dat door het verlies van Leeuwarden een plaatsje in de rangschikking steeg, treedt dan in eigen huis aan tegen hekkensluiter Amsterdam.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.