CP3 by Basketball Totaal

Gehavend Binnenland weet toch te winnen

Het wegvallen van Eline Kasius stond deze week centraal bij de landskampioen. Na de eerdere blessure van Leonie Kooij moest de ploeg uit Rotterdam de lastige uitwedstrijd spelen tegen Grasshoppers. En het werd een zeer knappe overwinning voor Binnenland. De punten werden letterlijk weggegrist bij de ploeg uit Katwijk, die verdoofd achterbleef. Het werd 56-58 voor Binnenland.

Een verrassende, maar zeer cruciale overwinning die de hoop op de final four levend zal houden. De dikke nederlaag van Den Helder speelt de ploeg van Joost van Rangelrooy mooi in de kaart. De druiven voor Grasshoppers zullen zuur zijn. Al ruim twee jaar werd er niet meer gewonnen van Binnenland en de ploeg was er dichtbij.

Marlous Nieuwveen speelde tegen haar oude club en liet zien dat ze van grote waarde is. In de eerste minuten scoorde Nieuwveen al direct zes punten. Uiteindelijk eindigde ze met 12 punten en 10 rebounds.

In de slotfase sloeg de kampioen toe en kwam het terug van een 52-45 achterstand. Via een 1-12 run vlak voor tijd werden de punten gepakt. Zera Butter en Corine Manuputty deden de thuisploeg pijn. Via de vrije worplijn werden de puntjes binnengeschoten.

Zera Butter scoorde 12 punten voor Binnenland en Michelle de Graaff speelde uitstekend en eindigde op 13 punten en 4 rebounds.

Bij Grasshoppers was de rookie van het jaar van 2013 Fleur Kuijt weer zeer waardevol. Kuijt scoorde 14 punten. Zus Sonja Kuijt eindigde op 13 punten.

Later meer..

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.