CP3 by Basketball Totaal

Geen winnaar in Rotterdamse mini derby u12.


Divine u12 tegen Rotterdam basketbal mix u12. Zaterdag 11 oktober 2014.

Altijd moeilijk zijn de uitwedstrijden tegen Divine in Rotterdam, in de sporthal Oostervant. En ook vandaag werd het een hele spannende aangelegenheid.

Rotterdam wint de sprongbal via Denise Wennekes, maar het team kan niet meteen scoren, het is snel 3-0 voor Divine, maar dankzij Denise op een assist van Jevayro Entingh en rebounds van o.a. Bastiaan de Regt komt er snel orde op zaken, met een driepunter van Luuk Scheffer is het 3-8 na periode 1.

In de volgende periode scoort Bastiaan 5-10 en wordt er hard gewerkt en zwaar verdedigt door beide teams. De jonge scheidsrechters laten veel toe en mede daardoor wint Divine periode 2 met 9-6. Ondanks een shotblock van Lars van Dongen en steals van Aynoah Blijd. 12-14 dus.

Periode 3 is verdedigend matig van Roba kant. 10-0 wordt het voor een ontketend Divine, maar Rotterdam verdedigt nu niet best en leidt veel balverlies(8x). 22-14.
Denise is overal, duikt op de bal, rebound etc.

In periode 4 knokt Roba weer terug, de eerste 2 minuten zonder score, maar dan zijn er scores van Denise, Peer v.d. Heuvel, Jevayro en Lars, en een erg harde botsing –wel heel goed verdedigd trouwens– op Aynoah, waar iedereen van schrikt en een beetje boos om wordt.. de ruststand 26-24.

Het kan dus nog alle kanten op, het spel wordt wel steeds harder omdat de scheidsrechters niet voor alles fluiten. Rotterdam komt aanvallend in periode 5 sterk voor de dag. Lars en Jevayro zorgen voor de comeback 28-28, en Caciano Delgado, pakt rebounds, maar het is de tijd van Luuk die in deze periode 3x op rij scoort en dus weer Rotterdamse (Basketbal) voorsprong 30-34.

Periode 6 begint aanvallend weer moeizaam voor de gasten opnieuw duurt het 2 minuten voordat Roba scoort. Divine heeft er ook van geprofiteerd, want Roba kijkt nu weer tegen een 38-35 achterstand aan. Die loopt op naar 45-40.

Periode 7, is dan weer voor Rotterdam, coach Robinson heeft zijn team weer op rails, verdedigend, want met 0-10 (isn’t just a code) wordt weer een voorsprong gepakt. 45-50. Rotterdam Basketbal laat zich ondanks pijntjes, duwtjes en tikjes her en der niet gek maken. Lars (terwijl hij wordt gesandwicht door Divine), Jevayro en Aynoah zorgden scorend voor de 0-10, en de anderen, Peer en Bastiaan en de bank verdedigden zich ook helemaal rot natuurlijk.

Echter in Periode 8 is het toch nog oppassen. Lars scoort 42-47 en het lijkt alsof Roba gaat winnen. Toch komt Divine nog weer voor op 48-47, Denise krijgt door haar inzet veel vrije worpen en verzilverd er 1 van voor 48-48. Lars lijkt de winnende te maken op een seconde of 10 voor het einde, maar Divine is heel snel aan de overkant en weet de Rotterdamse verdediging nog 1x te verschalken.
Een gelijke eindstand 50-50 is het resultaat, afgezien van af en toe wat te fysiek spel, reclame voor het mini-basketbal.

(foto Kim de Regt)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.