CP3 by Basketball Totaal

Geen Loon Lions in de eredivisie: Protest of pragmatisch?

lions teleurgesteldEen playoff finale verliezen met 4-3 terwijl je na drie wedstrijden met 3-0 voorstaat lijkt op één van de grootste fiasco’s die je als club kunt doormaken. Vandaag blijkt dat het nog erger kan: geen Lions in de VBL volgend seizoen.  Het persbericht spreekt van een protest tegen het beleid van de NBB. 

We lezen in het persbericht dat Lions, dat een week eerder nog oefende tegen het Nederlands team een standpunt in wil nemen tegen het beleid van de NBB. Naast het feit dat de competitie volgend jaar te lang zou duren door de ‘stilleggingen’ in verband met kwalificatiewedstrijden voor het EK neemt Lions ook stelling tegen het Europacupverhaal van Oranje en eens te meer tegen het CTO omdat dat speelsters wegkaapt bij andere clubs.

Een voorzichtig gezegd opmerkelijke gang van zaken. Eerst wordt er een coach aangesteld voor het nieuwe seizoen (Rob Brandt) en vervolgens wordt de NBB een sparringspartner voor een grote basketballdag. Na die dag, waarop zo lezen we op loonlions.nl de coach al gesprekken voerde met zijn nieuwe speelsters – nog geen week geleden- gaan ineens de neuzen de andere kant op. En dat is raar: de NBB aansprakelijk stellen voor de kosten die een club moet maken omdat het seizoen te lang zou gaan duren lijkt wat kort door de bocht. Het is immers de FIBA die de wedstrijdkalender bepaalt voor de kwalificatietoernooien, en niet de NBB. Het is overigens al even opmerkelijk dat alleen Lions hiermee in de publiciteit komt. Ik zou als bond en als clubs ook moord en brand schreeuwen als ineens competitieweekenden opgeslokt gaan worden door interlandverplichtingen. Een probleem dat zo op het eerste gezicht alle clubs zouden moeten onderkennen, zowel bij de heren als bij de dames.

Daarnaast is het voortdurend ageren tegen CTO ook een vervelend krassende langspeelplaat aan het worden. Wat je ook denkt en vindt van het CTO, de meiden die op het genoemde instituut klaargestoomd worden voor de top (of dat nu in Nederland is of daarbuiten) stromen na hun CTO carriere veelal weer door naar de clubs in de competitie. Zo waren Lions-steunpilaren van dit jaar Sharon Beld en Fieke Ligthart de eerste co captains van CTO vijf jaar geleden.

Voorts is het misschien ook aardig om even te kijken naar de clubs waar Lions-speelsters vandaan kwamen in de afgelopen jaren:

Kijken naar het roster van 2010-2011 zien we twee speelsters uit Bunschoten (Shooters), twee uit Utrecht (Vergunst, van de Bovenkamp), enkelen van Lely (Keppy, McDowell, Gosschalk) , twee van Akrides (Vink, Soffner).
Is dat misschien een toevalstreffer? Laten we naar 2011-2012 kijken. Achtereenvolgers en op rugnummer: Shooters, OnzeGezellen/Hoofddorp, Shooters, Mosquitos/Lely, Lely, BC Utrecht, DAS, Lely, ASVU, Leiderdorp, Wildcats/Perik Jumpers, Lely en Den Helder/Lely. Shit, behoorlijk wat namen van verenigingen die nu niet meer in de eredivisie spelen.
Even wat verder terug in de tijd dan maar: Sanne van Eerden (2006), kwam van Early Bird. Rianne Philippo? Hoofddorp. Annicke van der Burg (2009) kwam van Akrides en Amazone. Susan Peters? BC Utrecht…Jildis Pronk (o.a 2008) kwam van Lely af. Mara Hesseling dan? Akrides..Anouk Biesters (2007) kwam van Wildcats. Lotte Nijenhuis? BC Utrecht. En speelde Rhona McKenzie niet voor Perik indertijd?? Shit… Als je het rijtje namen zo ziet langskomen dan hadden we in Hoofddorp, Utrecht, Tubbergen etcetera ook nog teams kunnen hebben.

Veel meer dan een protest tegen de NBB lijkt de plotselinge terugtrekking van Lions dan ook een probleem met de manschappen van volgend jaar. Immers: Molly McDowell weg, Simdorm weg. Blijft Belinda Bos spelen? Volgens de wandelgangen ving Lions achtereenvolgens bot bij Ester Fokke (CTO), Rachel RoubehieFissa (terug uit Frankrijk) en Janis Ndiba (CTO). Daarop lijkt de wanhoop toegeslagen en heeft het bestuur van Lions besloten om de stekker eruit te trekken.
Na de dramatische playoff nederlaag tegen Lekdetec in de finale een nieuw dieptepunt in de roemruchte historie van de Landsmeerders.

 

 

foto: http://www.landslakelions.nl

31 reacties

 1. Beetje raar begin van het stukje helaas, lijkt wel als of de schrijver Loon Lions het niet gunde en dit is ook vrij respectloos naar de prestaties van Lekdetec toe.
  De schrijver heeft wel gelijk dat Loon Lions door de jaren heen speelsters heeft weggehaald bij andere teams. Dit omdat de eigen aanwas niet het niveau had dat men wenste. Nu gaat de schrijver echter wel terug naar het jaar 2006 en als we het hebben over een periode van 10 jaar en het aantal speelsters valt dat in het niet bij de speelsters die CTO de afgelopen 2 jaar heeft weggehaald.
  De speelsters die CTO heeft weggehaald hadden bankspeelsters/basisspeelsters voor wel 4 eredivistieteams per jaar kunnen zijn. Dat het aantal teams dus in paar jaar tijd zo teruggelopen is lijkt mij niet door Loon Lions te komen, maar eerder door het feit dat CTO deze jonge speelsters allemaal heeft weggehaald en natuurlijk de teruglopende sponsorinkomsten (maar jongen meiden die in de buurt van hun woonplaats spelen kosten meestal niet zo veel).

  De schrijver heeft ook gelijk dat bij Loon Lions nu inderdaad paar producten rondlopen die bij CTO vandaan komen, waar Loon Lions fel tegen in protest is al een tijd. Maar als CTO alle jonge talentvolle speelsters overal vandaan weg haalt, hoe kan je dan als eredivisieteam dat graag presteert geen speelsters die bij CTO gespeeld hebben onder contract nemen. Dan moet je speelsters die niet bij CTO gespeeld hebben gaan halen? Lijkt mij een onmogelijke missie… Ook liggen Landsmeer en Amsterdam zo dicht bij elkaar dat speelsters die klaar zijn bij CTO en niet naar het buitenland gaan denk ik graag in Amsterdam blijven om in Landsmeer te spelen…..

  De zakelijke kant van het verhaal wordt in dit stukje niks over gezegd, terwijl dit denk ik een van de hoofdredenen kan zijn om niet mee te doen met de NBB. Speelsters die nu bij Loon spelen en daar vergoedingen voor krijgen zijn ook toevallig de speelsters die voor net Nederlands team zijn geselecteerd. Ook niet zo raar, want dit zijn de betere speelsters die ook al een naam hebben opgebouwd. Hoe ga jij sponsoren verklaren dat speelsters die zij betalen straks bijna niet met hun eigen club mee trainen, maar wel met het Nederlands team kunnen trainen dankzij jouw geld. Zij kunnen immers veel trainen en minder werken, omdat ze een vergoeding krijgen voor het basketballen….
  Hoe gaat het als een speelster een zware blessure oploopt bij het Nederlands team? Betaald de NBB dan haar salaris? Nu is het een risico dat je neemt als club, het aantal wedstrijden met het Nederlands team zijn er op jaarbasis niet zo veel, maar als er aan een Europa Cup meegedaan gaat worden natuurlijk wel (en de bijbehorende trainingen). Erg jammer dat de schrijver van dit stukje hier geen rekening mee heeft gehouden.

  Verder als de schrijver wedstrijden van Loon Lions dit seizoen heeft gezien, dan kan hij concluderen dat er een grote selectie was? Het afscheid van 3 speelsters (waar van er 1 geen enkele wedstrijd heeft gespeeld dit seizoen) zal er dan toch niet voor zorgen dat de club stopt met vrouwenbasketbal. Ook brengt het stoppen van speelsters weer de luxe met zich mee dat er budget vrij komt voor nieuwe speelsters.

  Groetjes

 2. Ik wil hierbij nog aanvullen dat Nadine Boesaart de enige Ere Divisie speelster is die The Lions ooit zelf hebben opgeleid….. Ze spelen mooi weer met Basketball’sCool Noord waarin ze de school jeugd in de regio 020 enthousiast proberen te maken voor de Basketball Sport. Dat is op zich natuurlijk een hele goeie zaak maar er is er geen een die doorbreekt in Dames 1 Ere Divisie. Behalve Nadine Boesaart die er in 2001 al bij was tijdens het 1e Landsmeerse Landskampioenschap toen als Sneek Hout Lions. Hoe kan je nou binnen zestien dagen een nieuwe coach aanstellen en weer ontslaan??? Rare Situatie…..

 3. Beste JP van Rossem,
  U bent niet helemaal goed geinformeerd , want volgens mij komt Beau Baars ook uit de jeugdopleiding en Nina Burgert ook , was zij dit jaar niet geblesseerd geweest had zij ook bij de selectie gezeten.
  Natuurlijk heeft Lions vaak speelsters moeten halen omdat in een dorp van 9000 mensen het erg lastig is om 10 meiden uit je dorp in de Dames 1 op erdivisie niveau te hebben spelen !
  Plus dat de topspeelsters die zijn gehaald, en daar schaar ik Molly, Belinda , Kim , Gerda Heinen onder, jarenlang bij onze club hebben gespeeld en ik die dan ook zie als ECHTE lions !
  Maar om even op je opmerking over de jeugd terug te komen , de club wilde natuurlijk ook graag meer meiden uit het dorp en is jaren geleden begonnen met de jeugd op een hoger plan te brengen , wat resulteerde in een Nederlands Kampioensschap van de meisjes u14 onder leiding van Johan Kaal ( Hey, ook uit Landsmeer ) en dit jaar het Nederlands Kampioenschap van de meisjes u16 onder leiding van Brian Hirman.
  Aankomend seizoen spelen de meisjes u14, u16 , u18 en u20 in de hoogste klasse van Nederland, dus hoezo geen jeugdopleiding ?
  In deze teams spelen voor 80% meiden uit het dorp , dus eerst even je feiten checken voor je wat schrijft !
  Haters hebben wij al genoeg!
  Mvg Dennis Kollen

 4. Laten we het onderwerp eigen jeugd ja dan nee dan maar achterwege.
  Het grootste probleem is dat vrouwen in Nederland geen geld kunnen verdienen met Basketball.
  Al de meiden die het doen combineren hun Topsport Carriëre met studie/werk.
  Het merendeel wat 24/25 + is blijft wel Basketballen maar gaat in de Promotie Divisie spelen.
  Dan hoeven ze minder vaak te trainen en kunnen toch op een goed niveau blijven Basketballen.
  Met wat er in de Promotie Divisie rondloopt kan je makkelijk een Ere Divisie vullen met 12 teams.

  En dan nog stel je voor dat Ajax , PSV of Feijenoord zeggen.
  KNVB we zijn het er niet mee eens dat de competitie meerdere keren wordt onderbroken voor interlands van het Nederlands Elftal en daarom stappen we eruit omdat het seizoen ons anders te lang gaat duren.

  Zou een zootje worden toch?

  • @jpvanrossem maar het Nederlands Elftal speelt toch ook geen Europa Cup? Die speelt alleen interlands… En als spelers geblesseerd raken bij interlands worden de clubs gecompenseerd. De NBB doet dit niet, dus de clubs lopen al een risico. Nu gaan de speelsters nog meer zogenaamde ”interlands” spelen en wordt er nog steeds niet gecompenseerd…. Ook wordt het aantal interlands bij basketbal wel heel erg veel als de Europa Cup wedstrijden ook als interlands gaan mee tellen.

   • @Jeppie1991.
    Als op het EK Kees Akerboom jr zijn kruisband scheurt?
    Of als Arvin Slagter zijn kruisband scheurt?
    Zouden de SPM Shoeters dan wel gecompenseerd worden denk jij?

    We zijn dus met z’n allen tegen het Nederlands Team en tegen het CTO.
    In 2009 promoveerde we naar de A-Landen door van Zweden te winnen.
    Vorig jaar hebben we kunnen zien dat Zweden vijf jaar later sinds 2009 een stuk verder is als Nederland en in Zweden hebben ze momenteel zelfs twee CTO’s.

    Het grootste probleem hierin is toch eerder dat het Dames Basketball in Nederland altijd een ondergeschoven kindje zal blijven. Meiden die veel 24/25 zijn en let wel dat zijn onze ervaren speelsters die hebben een Full Time Baan om inkomen mee te genereren voor hun Levens Onderhoud. Onze ervaren speelsters kiezen voor de Promotie Divisie en door hun Maatschappelijke Carriëre en het minder trainen en spelen ook niet meer beschikbaar voor de Nationale Ploeg waardoor we bij Oranje die juist zo brood nodige ervaring elke keer missen.

    Als de Dames Ere Divisie net als hun mannelijke collega’s Full Time op Professionele basis (en daarmee bedoel ik Spelers Salaris) zou kunnen genereren ben ik er van overtuigd dat we 10 á 12 clubs zouden hebben waarvan de bovenste twee Europa Cup zouden moeten spelen. Maar we houden niet van Europa Cup daarom zijn de tribune’s in de competitie altijd zo extreem goed gevuld……

 5. @jpvanrossem De shoeters zullen dan niet worden gecompenseerd… Maar die zijn hun spelers niet zo veel kwijt aan het Nederlands team als straks bij de vrouwen.
  Iedereen denkt dat het Nederladse niveau bij de vrouwen omhoog zal gaan door het CTO en nu dit model bij het Nederlands Team. Bij Loon Lions is het niveau van de jeugd omhoog gegaan toen de dames 1 succes gingen boeken en jonge kinderen op basketbal gingen. Nu het vrouwenbasketball veel teams verdwijnen zullen er minder kinderen op basketball gaan (aandacht wordt minder) en zal het niveau weer zakken. Voor succes op korte termijn zal het Nederlands vrouwenteam inderdaad wat hebben aan dit model. Voor de langere termijn betekend het minder eredivisie basketball in de dorpen en steden en dus minder aandacht en minder iinschrijvingen bij de jeugd!

  • Erg jammer Jeppie1991 dat iedereen elke keer maar het CTO onderuit haalt en de rest van mijn verhaal niet serieus genomen wordt terwijl dat pas echt een serieus probleem is.
   Nogmaals Akerboom en Slagter worden echt rijkelijk betaald voor Basketball terwijl in de DWBL iedereen die klaar is met haar studie gewoon moet werken om je levensonderhoud te kunnen betalen.
   Daarom kiezen veel oudere/ervaren speelsters voor de Promotie Divisie.
   Als ik het mis heb moet je het zeggen hoor, maar met wat er in de Promo rondloopt kan je veel meer clubs vullen dan met wat er bij het CTO rondloopt. Met alle speelsters van het CTO kan je maximaal twee teams invullen terwijl je met alles wat oud Ere Divisie speelster is in de Promo vijf of zes DWBL teams heel goed zou kunnen invullen. Maar die hebben een maatschappelijke carriëre en willen niet meer.

   Wat zou jij doen?
   Als jij in de situatie zou zitten dat je klaar was met je opleiding en je zou met Basketballen in de DWBL
   € 2000,- kunnen verdienen.
   Zou je dan gaan werken en in de Promo gaan spelen?
   Of zou je dan beroepsmatig gaan Basketballen in de DWBL?

   Nu verdienen vrouwen geen geld met Basketball en kiezen ze dus voor werken en Promotie Divisie terwijl ik er heilig van overtuigd ben dat als ze € 2000,- per maand zouden verdienen met Basketballen dat ze dan veel langer zouden blijven doorgaan met spelen in de DWBL.

   Lees a.u.b. eerst het hele verhaal voordat je weer gaat afgeven op het CTO en het NDT.

 6. Ja, er valt met vrouwenbasketball geen droog brood te verdienen. Maar dat is niet alleen de fout van de clubs uit de vrouwen eredivisie. (In de mannen eredivisie wordt door Nederlandse spelers ook niet veel geld verdiend.) Als je als club merkt dat clubs onder druk staan omdat een door de bond (waar je als club dus aan mee moet betalen) georganiseerd project de talenten verzamelt, en men niets doet met de kritiek daarop. Als men vervolgens besluit om te kiezen voor een Europese clubcompetitie (wat iets anders is dan interlands zoals het EK 2015 waar de mannen aan mee doen) wat een club geld kost, snap ik wél dat de maat vol is. Wat ik NIET snap is dat andere clubs toestaan dat ze gepiepeld worden.

 7. Professioneel vrouwen basketball komt in Nederland niet van de grond. Dat maakt dat de aanpak die de laatste jaren wordt gekozen schadelijk is voor clubs. Deze situatie maakt dat het CTO niet goed is voor de eredivisie. Maar ja, dát mag niet gezegd worden hè.

  Vergelijking met voetbal (interlands) slaat nergens op. 1. bvo’s hebben wél de financiële middelen om een langer seizoen te kunnen betalen (voor clubs uit de DBL zou dat ook al een probleem zijn (Weert, Apollo etc. raak je dan kwijt), 2. het Nederlands elftal is geen clubteam in de eredivisie. Ga maar na, wie spelen er in het Nederlands team? Meiden van het CTO! Dus wie wordt daar beter van? Het CTO. Echt waar!?! Dat meen je toch niet!?!

 8. Wat zou er eigenlijk op die vervelende krassende langspeelplaat staan ???

  Shakira zou waarschijnlijk zeggen:
  “Ga nou weg CTO , ga nou weg CTO , ga nou ga nou ga nou ga nou weg , it’s time voor Loon Lions”.

  Henny Huisman zou zeggen:
  “En wie niet tegen z’n verlies kan , die is maar zielig hoor.
  Met z’n allen , met z’n allen , met z’n allen zingen wij vandaag weer ga weg CTO”.

  En het verveelt al jaren dat er altijd maar weer geageerd moet worden tegen het CTO
  Nou ja moet ?!!
  Waarschijnlijk hebben de mensen tegenwoordig zo weinig tijd dat er vrijwel geen tijd is om wat nieuws te verzinnen wat misschien meer zoden aan de dijk zet……

 9. Hoi Dennis,
  Dat eigen kweek jeugdteam van Brian Hirman wat kampioen geworden is <16 dat is toch het < 14 wat overgekomen is van Derba? Of ben ik nu abuis?

 10. .
  Dat eigen kweek jeugd team is in het seizoen Noord Hollands Kampioen geworden Meisjes U14.
  En uiteindelijk zijn ze tweede geworden op het NK.
  Daarna is dat team in zijn geheel overgeheveld naar Lands Lake Lions en was Derba in één klap een heel team met grote talenten kwijt en gingen ze in Landsmeer weer met de eer strijken dat ze zo’n geweldig goeie jeugd opleiding hebben…..

 11. seizoen 2013-2014 moest dat zijn.

  • Ook hier maar even aangeven dat Deba voor een belangrijk deel bestond uit Landslake speelsters.

   Maar inderdaad, ik heb de afgelopen jaren weinig gepresteerd bij de opleiding van LLL.

 12. @Johan Kaal. Als we kijken naar de selectie van afgelopen seizoen dan kunnen we feitelijk stellen dat jij de afgelopen jaren bij de opleiding van LLL zoveel hebt gepresteerd dat Nina Burgert & Beau Baars de enige twee in de selectie waren die echt uit de eigen opleiding van LLL zelf kwamen ???

  Myrthe Beld (Jolly Jumpers Tubbergen, Saarlouis Royals Duitsland & Uni Girona Spanje).
  Sharon Beld (Jolly Jumpers Tubbergen, Conquero Spanje & Oberhausen Duitsland).
  Kim Hartman (Hoofddorp, Den Helder & Leiderdorp).
  Belinda Bos (Shooters Bunschoten).
  Sanne van Dongen (Harlem Lakers, Mosquito’s & BC Apollo).
  Randell van der Lee (Amazone Leidsche Rijn, BV Lely, CTO, Grasshoppers & Den Helder).

  Molly McDowell (Nokomis High School, Southern Illinois-Carbondale University,
  BV Lely & Oberhausen Duitsland).

  Nadine Boesaart (D.W.V. Amsterdam).
  Fieke Ligthart (BV Lely, Den Helder, SV Halle Lions Duitsland & Lekdetec).
  Ayla Simdorn (BV Voorburg, Mosquitos, BV Lely & BC Apollo).
  Moira van Leeuwen (BV Oegstgeest & BC Apollo).
  Denise Bloemkolk (Early Bird Purmerend).
  Epiphany Etienne (BC Apollo).

  Ik weet nu al dat jij gaat komen met samen werkingsverbanden met o.a. Early Bird, BC Apollo, BV Lely, Mosquito’s, Shooters Bunschoten, Derba de Rijp, de Monks Monnickendam, BV Volendam & Blue Stars Diemen etc etc.
  Die samen werkingsverbanden zijn allemaal leuk en aardig maar wat is er nou uiteindelijk de afgelopen jaren buiten Nina Burgert & Beau Baars (die amper speeltijd kregen) doorgebroken in jullie Dames 1 Ere Divisie Team ?

  Als je nou naar bijvoorbeeld Katwijk of Den Helder gaat kijken dan blijkt het wel te kunnen
  zonder samenwerkingsverband met 26 andere clubs ?!!
  Die hebben meerdere geboren en getogen uit eigen jeugd opleiding voort gekome speelsters in hun selectie’s.
  Daar hebben ze misschien ook wel het lef om speelsters op jonge leeftijd te laten debuteren, de lef die bij jullie misschien ontbreekt ???

  Misschien beschouwen wij het begrip jeugd opleiding niet op dezelfde manier als ik het mis heb moet je het zeggen hé ?!! 😉

  • Dat er speelsters naar onze vereniging komen, omdat ze denken een betere opleiding te kunnen krijgen, is een feit. Vraag het aan de speelsters zelf hoe dat zit, zonder al dat gebral. Speelsters gaan nu eenmaal van de ene vereniging naar de andere. Waar ik een probleem mer heb is feiten die niet kloppen (derba). Daarbij denk ik dat de bond ondersteunend moet zijn aan de clubs en niet concurrerend. Verder lopen er teveel belangen door elkaar overal.

   • Misschien is het wel zo dat speelsters door de jaren heen naar jullie zijn toegekomen omdat van het merendeel hun leven zich in Amsterdam afspeelt en jullie daarom op een gunstige locatie zitten ? En sinds het CTO is opgezet gaan minder talenten (jeugd internationals)
    naar LLL toe omdat het CTO ze van maandag t/m vrijdag 2x per dag training kunnen bieden waar LLL ze maar 4x per week training kan bieden ???

    Het Nationale Team wil graag 1x per week trainen met de speelsters die in Nederland blijven. Daarbij is ook jullie aangeboden dat dit mogelijk zou kunnen op een avond dat
    Loon Lions geen Team Training heeft en dat dit dus mogelijk zelfs aanvullend zou kunnen uitwerken op de Team Training van Loon Lions. Het spelen van meerdere wedstrijden op
    een Hoger Niveau (Europacup Wedstrijden) is goed voor de ontwikkeling van de speelsters. Van een Competitie Wedstrijd tegen AUB wordt je niet echt verder ontwikkeld om te wennen aan wedstrijden op een Hoger Niveau maar in plaats van de dialoog aan te gaan met het Nationale Team lopen jullie al jaren dwars te doen terwijl jullie serieus is aangeboden om meer met elkaar samen te gaan werken.

    Verder kan ik mij nog herinneren van het VU16 Team waar Delicia van West indertijd in speelde dat er in dat team drie á vier meisjes waren waar totaal niet naar werd omgekeken. Je hoeft niet iedereen even veel te laten spelen maar helemaal niet naar iemand omkijken ook niet communicatief dat vind ik niet erg sociaal. In dat geval kan je ook regelmatig met elkaar in gesprek blijven “kijk anderen in het team zijn beter dan jij en die krijgen ruimer de voorkeur boven jou” dat was al netjes geweest , maar één van de ouders heeft mij wel eens gezegd hoe het er precies aan toe ging en dat is dus zoals ik het hierboven benoem !!!
    Dus ze werden gewoon genegeerd en zo ga je niet met kinderen om ?!!

 13. Alle feiten die van Rossem noemt over het Derba team kloppen, dus ik weet niet wat je bedoelt.
  Lees nog maar eens na. Waarschijnlijk verwar je feiten en denkbeelden..

  • Marian van der Berg, Lois de Groot en Franzisca van Rijn gingen van Landslake naar Derba en daarna weer terug. Ik moet de waarheid wel schrijven, want ik doe dat namelijk onder mijn eigen naam. 🙂

   • @Johan Kaal.
    De Waarheid is dus dat jullie liever samenwerkingsverbanden aan gaan met zoveel mogelijk clubs maar dat een dialoog aan gaan en samen werken met het Nationale Team uit egocentrisch oogpunt niet mogelijk is. Jullie denken echt dat wedstrijden in de DWBL zoals bijvoorbeeld tegen AUB beter is voor de ontwikkeling om te wennen aan wedstrijden op een Hoger Niveau als enkele Europa Cup wedstrijden met het Nationale Team.
    Net als een extra wekelijkse training met het Nationale Team op een avond dat er geen Team Training van Loon Lions is. Wat een aanvulling kan zijn op de Team Trainingen maar om dat te zien zijn jullie denk ik te egoistisch ?!!

    Jaar in jaar uit lopen jullie maar te klagen dat het CTO alle talenten naar zich toe trekt.
    Jaar in jaar uit lopen jullie maar te klagen dat de Bond ondersteunend zou moeten zijn aan de clubs en niet andersom terwijl jullie Meiden die graag voor hun Land uitkomen het liefste zouden verbieden om beschikbaar te zijn voor het Nationale Team.

    Stel je voor dat de Cleveland Cavaliers zouden zeggen. Nationale Team ???
    Sodemieter op wij verbieden LeBron James en co om beschikbaar te zijn voor Team USA.

    En als ze dan hun zin niet krijgen trekken ze zich terug uit de NBA Competitie.

    Dat zou precies hetzelfde zijn als zoals Loon Lions het nu over laat komen op de rest van Basketball minnend Nederland. 😉

 14. Bas Hendriks

  Mannen zullen we het iets minder op de man spelen?

 15. @Bas Hendriks. Ik denk dat de discussie nu wel een beetje op z’n eind loopt ook Bas. 😉
  Tenzij iemand nog iets over het Derba Team gaat zeggen. Dat ligt gevoeliger dan alle kritiek die ze krijgen over het niet samen willen werken met het Nationale Team. Ze wisten van te voren toen ze bekend maakte dat ze zich terug gingen trekken heel goed dat ze heel veel kritiek over zich heen zouden krijgen. Vooral de manier waarop met de excuses die hun daarvoor naar buiten brengen.

  Als je goed googled op internet (17-10-2010 Lokomotief MU16 – ProBuild Lions MU16) dan kom je ergens nog wel een verslag tegen die door hun geschreven is waarin de kleedkamer van de van Zweedenzaal in Rijswijk werden afgekraakt
  (De kleedkamer gaf geen goede vibes, meer een sterke riek naar zweet van hen die ons voorgingen).
  En nog veel meer oncollegiale kritiek op de coch van Loko MU16 etc etc.
  Dus wat betreft op de man spelen zijn ze zelf verre van rijn maar ik doe er verder niet meer aan mee.

  Daarbij als het over het Derba Team gaat dan is er uit het kamp van LLL iemand die gaat reageren maar over al het andere wordt niet gereageerd. Dus ik denk dat we het verhaal maar ééns moeten gaan afsluiten denk je niet ? 😉

  • Reactie redactie: zo gaan we niet met elkaar om mensen!

   Even stoppen met dat op de man spelen.

   • Ik begrijp dat als reacties op dit forum de redactie niet bevallen deze niet worden geplaatst.
    Zij die de mening van de redactie vertolken mogen kennelijk hun gang gaan. Zij die hier een andere mening over hebben, spelen op de man!
    Rare manier van een forum beheren.
    Voor de goede orde, ik ben van mening dat ik niemand onheus bejegend of beledigd heb.
    Als ik even teruglees kun je dat niet van alle commentaren zeggen.
    Ik verschuil me niet achter een pseudo of “redactie”. Ik mag kennelijk niet weten wie de mening van de redactie vertolkt!
    Wie voelt zich aangesproken: Ivo, Bas, Marlous of Kees?
    Je zult dit hoogst waarschijnlijk niet plaatsen, maar je mag wel reageren op [email protected]
    Met vriendelijke groet,
    Ruud Nassette

    • Bas Hendriks

     Wanneer je post bestaat uit ‘Jantje heeft nogal tijd teveel om dit soort onzin op te zoeken’ en aanverwante zaken ga je op de man spelen. Dat heeft niets met iemands mening over de zaak te maken, maar dan ga je voorbij aan het verzoek wat ik eerder gedaan had om het inhoudelijk te houden en niet op de man te gaan spelen.

     Ik snap ook niet zo goed wat je stelling: Je zult dit hoogstwaarschijnlijk niet plaatsen… bedoelt.

     ik ben dan ook wel van mening dat je over de schreef ging, en heb daarom je post aangepast. Mocht je hierover verder in gesprek willen hoop ik dat je me wilt mailen.

     Met vriendelijke groet,

     Bas Hendriks

 16. @Nassetter
  Beste Ruud als een Club zich op zo’n Lompe manier plotseling terugtrekt uit de competitie.
  Daarbij met hun vinger wijzend naar de NBB & het CTO = (op de man spelen)…..
  Dan kan je verwachten dat je van alles over je heen krijgt toch ?

  De speelsters die nog onder contract stonden bij Loon Lions en de zes weken eerder nieuw aangestelde coach zijn in mijn optiek wel degelijk onheus bejegend. Zo ga je niet met elkaar om toch ?

 17. Feit blijft gewoon dat je volgend jaar een nog zwakkere competitie krijgt dan dit jaar en dus nog minder mensen die komen kijken tot waarschijnlijk het vrouwen eredevisie basketball uitsterft….
  Lijkt me dan dat er toch iets niet goed gaat in tegenstelling tot vroeger?

  • Daarom is met elkaar samenwerken zo belangrijk Jeppie. Als iedereen nou eens met elkaar samen zou werken dan zou het allemaal een stuk makkelijker gaan. Bij Loon Lions hadden ze al lang van te voren kunnen zien aankomen dat het misschien tijd was om een verjonging in de Selectie door te voeren. Drie jaar geleden wisten ze ook al dat de leeftijden van bijvoorbeeld Molly & Belinda in rap tempo aan het oplopen was boven de 30. Kijk als je altijd dusdanig eerzuchtig wilt zijn dat je jonkies niet wilt laten debuteren omdat het resultaat altijd het belangrijkste gevonden wordt dan kunnen jonge meiden van U16 , U18 ook nooit aan het Ere Divisie Niveau wennen.
   Hoe oud was bijvoorbeeld Myrthe Beld toen ze debuteerde bij Perik Jumpers ???
   Hoe oud waren bijvoorbeeld Maaike KLein en Leonie Kooij toen ze hun Ere Divisie Debuut maakte bij Den Helder ??? Kijk hoe goed die uiteindelijk zijn geworden ? Omdat ze op jonge leeftijd het Niveau al op het Niveau konden instromen en daar zo aan konden wennen. Het bestuur zag aankomen dat ze niet genoeg speelsters zouden hebben komend seizoen Bij Langs de Lijn is zelfs gezegd dat ze daarom niet met een TE jong team in de competitie willen spelen en dat ze daarom liever even wachten tot de jonge talenten straks misschien wel goed genoeg zijn voor het Ere Divisie Niveau. Daaruit spreekt niet echt Lef , ofwel ze durven het niet aan om dat te doen omdat ze anders niet meer om de prijzen mee doen en dat is voor hun het belangrijkste.
   Neem van mij aan dat meedoen belangrijker zou moeten zijn dan winnen. De ploeg die aan het einde van de rit de beste is die wint de hoofdprijs. Als je erachter komt dat je niet genoeg speelsters hebt om een Team te vormen en je trekt je om die reden terug dan moet je niet met je vingers gaan wijzen naar de NBB & het CTO. En dat wordt nu wel gedaan terwijl dat niet de reden is dat een belangrijk gedeelte van je team op een leeftijd is gekomen dat ze hun carriëre gaan beëindigen. Zulke zaken moet je in de loop van de jaren aanpakken en af en toe elk jaar serieus één of twee verjongingen doorvoeren en die zouden dan ook wat speel minuten moeten krijgen vanaf de Bank. En dat hebben ze niet gedaan de afgelopen jaren.

 18. Vandaag het bewijs dat het cto project werkt!!! Brons!!!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.