CP3 by Basketball Totaal

Gedegen zege SPM Shoeters in Wijchen

SPM Shoeters heeft zich niet overmatig hoeven in te spannen om met een duidelijke 66-83 overwinning terug te keren uit Wijchen. De Bosschenaren hadden in alle facetten het betere van het spel. Matrixx Magixx miste Stefan Mladenovic. De lime-groenen bleven steken op slechts 12 assists. Kelvin Martin verscheen op de 1 en droeg met 15 punten keurig bij aan het totaal, maar hij verzuimde zijn ploeggenoten op maat te bedienen en finishte met nul assists. Kees Akerboom kon voor Den Bosch de ring weer eens moeiteloos vinden: 21 punten.

De kleine Aak pakte uit met 3 op 4 driepunters. Zijn afstandsbommetjes werden ondersteund door prima werk onder de borden van Tai Wesley (19 punten) en Ralf de Pagter (7 rebounds).

Den Bosch bouwde de voorsprong rustig op. In het derde kwart gaf de formatie van Sam Jones gas en liep weg naar 21 punten verschil aan het eind van het derde kwart (46-67). Tussendoor droe een 0-13 run van SPM Shoeters bij aan de maximale voorsprong van 25 punten bij de stand 35-60.

De Bossche zege goouide enigszins roet in het eten van Magixx, dat druk doende is de toekomst van de eredivisieplaats veilig te stellen. Voor de wedstrijd was een aantal activiteiten en presentaties gepland, maar de bekendmaking van een grote verloting was verplaatst naar 17 april. Komende zondag zijn er opnieuw activiteiten gepland onder de noemer ‘We are Lime-Green” dag.

De nederlaag was niet alleen pijnlijk met het oog op de situatie waarin Magixx verkeert, ook op de ranglijst van de DBL kregen Michael Schuurs en zijn mannen een douw. Het gat naar nummer vier, Landstede Zwolle, groeide naar vier punten.

Magixx krijgt echter nog kansen. In de laatste zeven wedstrijden bijvoorbeeld moet nog twee keer tegen Rotterdam worden gespeeld. Bovendien volgt op 29 maart de rechtstreekse vier-punten-confrontatie tegen Landstede Zwolle.

 

MATRIXX MAGIXX WIJCHEN – SPM SHOETERS DEN BOSCH  66-83  (19-24, 32-45, 46-67)

20140320 wijc_denb 3146 - Kladblok 20140320 adam_weer 3147 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.