CP3 by Basketball Totaal

Gala voorstelling brengt Roijakkers Göttingen naar halve finales

In de vierde kwartfinalewedstrijd van de play-offs vernederden de ‘viooltjes’ ETB Wohnbau Essen – na het 87-60 pak slaag van afgelopen vrijdag – voor de tweede keer en ditmaal in hun eigen hal met een ware ‘gala-voorstelling’: 72-101. Hierdoor staat het team van coach Johan Roijakkers in de halve finales van de PRO-A play-offs. De tegenstander in die halve finale komt uit het duel tussen Giessen en Jena. Hier moet een vijfde en beslissende match uitmaken wie de opponent wordt van Göttingen.

De wedstrijd in Essen begon door de grote toestroom van de fans tien minuten te laat. Het spel van Göttingen maakte direct een goede indruk. Göttingen verdedigde veel beter dan tijdens de 92-85 nederlaag in de tweede wedstrijd , maar kon niet voorkomen dat de Essen het voortouw nam: 27-25.  Göttingen liet nu zien dat ze gewoon meer alternatieven hadden dan Essen, vooral in aanvallend opzicht. Na 31-40 zochten de manschappen van Roijakkers met een 36-49 voorsprong de kleedkamer op.

Ook na de pauze bleef Göttingen geconcentreerd spelen en liep via zes driepunters van Dunbar naar 52-72. Göttingen nam in de rest van de wedstrijd dit keer geen gas terug en denderde over het arme Essen heen, dat compleet werd weggespeeld. Onder toejuichingen van de 150 meegereisde paars-witte supporters besloot het Göttinger team deze gala voorstelling met een overduidelijke 72-101 overwinning.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.